MKTG SR - pasek na kartach artykułów
6 z 16
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Szpinakowa sałatka z pomarańczą i burakiem [PRZEPIS]...

Przepisy na sałatki, które zawsze warto przygotować. TOP 15 pysznych sałatek dla każdego

Szpinakowa sałatka z pomarańczą i burakiem [PRZEPIS]

Składniki:
300 g młodych liści szpinaku
1 burak gotowany
½ bulwy kopru włoskiego
2 pomarańcze
50 g sera koziego
50 g orzechów włoskich
1 łyżka miodu
½ łyżeczki Chili z Indii Knorr
1 opakowanie Sosu sałatkowego Musztardowo-miodowego Knorr
3 łyżki oliwy z oliwek

Sposób przygotowania:
Orzechy wymieszaj w misce z łyżką miodu i chili. Możesz je również delikatnie posolić. Następnie rozłóż orzechy na blasze do pieczenia, na pergaminie i wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika na około 5-7 minut. Poczekaj do momentu, aż miód ulegnie karmelizacji. Po tym czasie orzechy odstaw do ostygnięcia.
Pomarańcze sparz, osusz, otrzyj ze skórki i wytnij z nich cząstki. Upieczonego wcześniej buraka oraz koper włoski zetrzyj na tarce.
W misce połącz oliwę z oliwek z trzema łyżkami wody lub soku, który powstał na skutek wycinania pomarańczy. Wsyp saszetkę Sosu sałatkowego Musztardowo-miodowego Knorr.
Przygotuj duży półmisek. Rozłóż na nim liście szpinaku, pomarańcze, kawałki koziego sera, plastry buraka, kopru włoskiego oraz orzechy. Sałatkę polej sosem.

Zobacz również

Przegląd tygodnia od 26.05 w Kartuzach

NOWE
Przegląd tygodnia od 26.05 w Kartuzach

Tygodniowy przegląd prasy w Nowym Tomyślu, (26.05-1.06.2024)

NOWE
Tygodniowy przegląd prasy w Nowym Tomyślu, (26.05-1.06.2024)

Polecamy

Słowackie Tatry otwarte dla turystów. Ratownicy górscy ostrzegają przed zagrożeniami

Słowackie Tatry otwarte dla turystów. Ratownicy górscy ostrzegają przed zagrożeniami

Awans Stali Stalowa Wola do I ligi z małopolskimi piłkarzami w składzie

Awans Stali Stalowa Wola do I ligi z małopolskimi piłkarzami w składzie

Garbarnia Kraków wróciła na zwcięską ścieżkę

Garbarnia Kraków wróciła na zwcięską ścieżkę