6 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Żurek z grzybami i pulpetami z białej kiełbasy...

Pyszne przepisy na tradycyjne, wielkanocne dania z Krakusem

Żurek z grzybami i pulpetami z białej kiełbasy

Składniki (4 porcje):

• 1 butelki koncentratu żurku Krakus
• 20 g suszonych grzybów
• 2 łyżki śmietany 30%
• 6 białych kiełbas surowych
• 1 pęczek koperku
• szczypior

Wykonanie:
1. Grzyby zalej szklanką wody i odstaw na noc.
2. Zlej do garnka płyn i grzyby, następnie gotuj 10 minut.
3. Kiełbaski natnij i wyjmij z osłonek mięso. Dodaj pokrojony koper, całość wymieszaj. Formuj niewielkie pulpety.
4. Wlej do garnka 1 litr wody, gotuj pulpety przez 7–10 minut.
5. Dodaj pokrojone grzyby, wodę, w której się moczyły, oraz żurek. Całość zagotuj.
6. Dodaj do zupy śmietanę, wcześniej zahartowaną 3 łyżkami gorącej zupy.
7. Przez podaniem posyp całość szczypiorkiem.

Zobacz również

Festyn i zabawa na osiedlu Kuźniki we Wrocławiu. Zobaczcie jak się bawiły Kuźniki!

Festyn i zabawa na osiedlu Kuźniki we Wrocławiu. Zobaczcie jak się bawiły Kuźniki!

Dania - Anglia NA ŻYWO. Anglicy pokażą lepszy futbol? Gdzie oglądać?

Dania - Anglia NA ŻYWO. Anglicy pokażą lepszy futbol? Gdzie oglądać?

Polecamy

Dramat w powiecie gorlickim. Ksiądz zmarł podczas niedzielnej mszy

Dramat w powiecie gorlickim. Ksiądz zmarł podczas niedzielnej mszy

Prawie 26 milionów złotych na inwestycje w powiecie wadowickim

Prawie 26 milionów złotych na inwestycje w powiecie wadowickim

Wypadek w powiecie brzeskim. Kierowca skutera trafił do szpitala

Wypadek w powiecie brzeskim. Kierowca skutera trafił do szpitala