MKTG SR - pasek na kartach artykułów
7 z 21
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Duńska zupa porowa z serkiem topionym...
fot. Fot. archiwum

Takich zup jeszcze nie jadłeś! TOP 20 nietypowych zup, które posmakują każdemu [PRZEPISY]

Duńska zupa porowa z serkiem topionym

Składniki
1 l bulionu warzywnego
3-4 pory
1 cebula
4 łyżki masła lub oleju
2 opakowania kremowego serka topionego MSM Mońki
gruby plaster szynki
pół szklanki gęstej śmietany
sól i pieprz do smaku

Wykonanie
W garnku rozgrzać masło. Pory oczyścić i umyć. Białe i jasnozielone części pokroić w plastry, a następnie podsmażyć na maśle razem z posiekaną cebulą. Po kilku minutach zalać pory gorącym bulionem, doprawić solą i pieprzem. Gotować pod przykryciem ok. 20 min. Dodać serek topiony i wymieszać.
Kiedy serek całkowicie się rozpuści, wlać śmietanę. Pokroić szynkę w drobną kosteczkę i wsypać do zupy. Całość wymieszać i zdjąć garnek z ognia. Można podawać posypać dodatkowo startym serem żółtym.

Zobacz również

Wypadek na S11 koło Koszalina. Poszkodowani zostali zabrani do szpitala [ZDJĘCIA]

Wypadek na S11 koło Koszalina. Poszkodowani zostali zabrani do szpitala [ZDJĘCIA]

Polskie rugbystki drugie w Krakowie. Teraz czeka je finał w Madrycie

Polskie rugbystki drugie w Krakowie. Teraz czeka je finał w Madrycie

Polecamy

Budynki przy al. Mickiewicza oficjalnie własnością Uniwersytetu Rolniczego

Budynki przy al. Mickiewicza oficjalnie własnością Uniwersytetu Rolniczego

Festiwal w Limanowej z dofinansowaniem w kwocie 50 tys. zł

Festiwal w Limanowej z dofinansowaniem w kwocie 50 tys. zł

Otylia Jędrzejczak: Chcemy, by dzieci bawiły się rywalizacją

Otylia Jędrzejczak: Chcemy, by dzieci bawiły się rywalizacją