Kwietniowy targ regionalny w Tarnowie przyciągał smacznymi i zdrowymi produktami
Kliknij w przycisk "zobacz galerię" i przesuwaj zdjęcia w prawo - naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE.
Tarnowianie i mieszkańcy regionu polubili Targi Regionalne
W piękną i słoneczną niedzielę miłośnicy lokalnych produktów mieli okazję uczestniczyć w jednym z najbardziej popularnych wydarzeń w regionie tarnowskim organizowanym przez Tarnowską Agencję Rozwoju Regionalnego. Targ Regionalny, który odbył się na terenie Centrum Obrotu Rolno Spożywczego przy ul. Giełdowej w Tarnowie, przyciągnął setki osób z różnych zakątków miasta i okolic.
Na wystawowych stołach nie brakowało pysznych serów i wędlin oraz świeżych owoców i warzywa. Dodatkowo można było skosztować pysznych dań i wypieków, do których wykorzystano lokalne składniki. Był m.in. smaczny bigos oraz doskonale wypieczona focaccia.
W trakcie wydarzenia nie zabrakło także atrakcji dla najmłodszych. Dla dzieci przygotowano warsztaty robienia świec
Organizatorzy Targu Regionalego w Tarnowie podkreślają, że celem wydarzenia było nie tylko promowanie lokalnych produktów i kultury, ale również budowanie świadomości społecznej na temat znaczenia wspierania lokalnych przedsiębiorców i producentów. Wydarzenie to stanowiło doskonałą okazję do pokazania, że bogactwo i różnorodność lokalnych dóbr są czymś, co warto pielęgnować i wspierać.
W niedzielę przy ul. Giełdowej pojawili się następujący lokalni wystawcy:
- Pasieka u Hrabiego - miody
- Maliny znad Kisieliny - Malinowa Spiżarnia - soki, przetwory
- Soki prosto z sadu - Janowice - soki owocowo-warzywne
- Joanna Moroń - kiszonki, grzyby, przetwory
- Katrovia - kozy w sadzie - kozie sery i desery
- Pierożki Babci Władzi - pierogi
- Z Greckiego Peloponezu - greckie przetwory
- Hasiakowa Zagroda - sery kozie
- Darvea - kawa i herbata
- Serki wyroby regionalne - sery
- Maria Chlipała - przyprawy
- Renata Sowa - warzywa, owoce, zioła
- Ewa Kaczówka - syropy, nalewki, maści
- Baba Jagła - sery krowie
- Fit taste by Eva - produkty roślinne
- Dobre bo z Dobrociesza - owoce suszone, smalec
- Serki Małgorzaty - sery
- Kiszonki Przetwory Z Dębowca - kiszonki, przetwory
- Tomasz Bielecki - świece z wosku pszczelego
- GAWOR Produkcja Wędlin Jakość i Tradycja - wędliny
- Octovnia - Żywe Octy - żywy ocet, oxymel
- Raj Roślin - rośliny
- Naturalne - tradycyjne wyroby - wędliny, chleb, wypieki
- Pasieka Towarowa "Prosto z Ula" - miody
- Agata Hoim - rękodzieło
- Barbara Lekarczyk - owoce i warzywa
- Jan Truchan - owoce i warzywa
- Olejarnia Łoś - oleje tłoczone na zimno z rzepaku
Bądź na bieżąco i obserwuj
- Tak wyglądał Tarnów w czasach naszego dzieciństwa. Sentymentalny powrót w lata 90-te
- Świąteczne balowanie w Alfie było wyśmienite. Tłumy imprezowiczów na parkiecie!
- To już nie ruiny, a prawdziwa zamkowa wieża. Region zyskał piękną atrakcję
- CenterMed świętował swoje urodziny w Centrum Sztuki Mościce na rockowo
- Miasto ma pomysł na wykorzystanie ruin przy Wielkich Schodach. To miejsce wstydu!
Przegląd teatrów lalkowych w Żabnie
