https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

To tu będzie restauracja Gesslera?

Łukasz Bobek
Wokół budynku pojawiły się rusztowania. Odnowiona ma być m.in. elewacja budynku
Wokół budynku pojawiły się rusztowania. Odnowiona ma być m.in. elewacja budynku Łukasz Bobek
Ruszyły prace przy remoncie hotelu Giewont przy Krupówkach. Na początek odnowiona zostanie kamienna elewacja budynku, a także dach. Być może w połowie wakacji uda się uruchomić w budynku ekskluzywną restaurację. Chce ją poprowadzić Adam Gessler.

Budynek hotelu Giewont kupił Waldemar Sobański, zakopiański biznesmen wcześniej związany z wyciągiem narciarskim na Polanie Szymoszkowej. Sam hotel został z końcem marca zamknięty.

- Teraz jak widać rozpoczęliśmy remont. Chcemy zrobić przede wszystkim elegancką restaurację na piętrze, a także w odpowiedni sposób zagospodarować dół, czyli tam, gdzie do tej pory działała restauracja KFC i Pizza Hut - mówi Waldemar Sobański.

W zamierzeniu właściciela, budynek Giewontu, jak i znajdująca się tam ekskluzywna restauracja, mają nawiązywać do czasów lat 60. i 70.

- Myślę, że jeśli nie pojawią się jakieś nieprzewidziane problemy, być może uda się uruchomić restaurację na sierpień - zaznacza Sobański.

Na razie nie wiadomo, kto będzie prowadził tą restaurację. Jak zapewnia Sobański, na pewno będzie to restauracja z wyższej półki. Prowadzeniem restauracji w Giewoncie zainteresowany jest m.in. znany restaurator Adam Gessler.

Potem, kolejnym etapem remontu w Giewoncie będą prace zmierzające do zmiany standardów części hotelowej.

- Z hotelem z kolei myślę, że uda nam się ruszyć na święta Bożego Narodzenia 2012 roku - zapowiada Sobański.

Trwa plebiscyt na Superpsa! Zobacz zgłoszonych kandydatów i oddaj głos!

Wybieramy najpiękniejszy kościół Tarnowa. Sprawdź aktualne wyniki!

Codziennie rano najświeższe informacje z Krakowa prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera!

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Biznes

Komentarze 5

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

Lukasz
To prawda z zakopanego zrobiła się dziura cieszę sie ze MOŻE zacznie się coś dziać i będzie się dziać z udziałem ludzi z zewnątrz bo przysłowiowi GÓRALE ... powiem tak dno każdy o swoją d... a dutki by chcieli zarabiać na tym samym co 20-30 lat temu a noclegi byle duzo weszło wchodzisz w pokój i się kładź bo wiecej miejsca niema ale budujemy dalej klitki
I
Ika
Cieszę się i z remontu Giewontu i z planów dobrej restauracji . Mam już szczerze dość beznadziejnej , , bez polotu , kuchni " zakopiańskiej " . Wszystkie knajpy ( bo trudno nazwać je restauracjami ) wyglądają tak samo , wszędzie kurczak i pstrrąg z grilla , kwaśnica i oscypek , wrzask kapeli góralskiej a wszystko na poziomie prowincjonalnym ! Przykro wraca się z Krakowa , gdzie są nie tylko piękne i RÓŻNORODNE wnętrza ale również wspaniałe propozycje kulinarne , o atmosferze nie wspomnę . Ogromnym powodzeniem , również zakopiańczyków , cieszy się restauracja p. Gesslera w Hotelu Francuskim . Bardzo wielu turystów również podkreśla , że ma już przesyt tą góralszczyzną , brak im prawdziwej kawiarni czy restauracji na poziomie .
K
Klara
Przez takich ludzi i takie myślenie ( bezmyślność ) mamy takie a nie inne Zakopane a górale postrzegani są gorzej niż kiedykolwiek . Na ich miejscu zapadłabym się pod ziemię .
u
uwielbiam_górali
Nic dodać, nic ująć Baco, hej!
B
BACA
A po co nom jakies zarcie koszerne , niech se jedzie do swoich , my momy swoje i to dobre .
Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska