https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Tomasz Leśniak, kucharz reprezentacji Polski o dietach kadrowiczów

Nowiny24
- Gotowanie dla sportowców różni się od standardowego gotowania restauracyjnego czy hotelowego. Niektóry produkty niejednokrotnie pokazuje się pierwszy raz - np. olej kokosowy, komosy ryżowej, ryżu czerwonego. Dzisiaj serwowaliśmy kotleciki z kurczaka panierowane w amarantusie w bułce bezglutenowej. Wyglądają bardzo podobnie jak kotlet schabowy, ale są zupełnie inne - przyznaje kucharz kadry, Tomasz Leśniak. - Każdy z piłkarzy miał badania na nietolerancje pokarmowe. Na tej podstawie eliminuje się z diety produkty, których nie może jeść dany zawodnik. Głównie chodzi o gluten, jajka, laktozę.

Komentarze 1

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

M
Mania
Człowieku czym Ty żywo są tych biednych piłkarzy , to co serwujesz im to dieta szpitalna dla chorych , po czym oni mają mieć siłę biegać 90 min po boisku po tej chudej perlicy , Ty nie wiesz jak wygląda rosół !!!! Przeczytaj przepis naszych babć , tłuszcz , jajka dodaje energi a nie węglowodany ani suche grilowane piersi , zmien zawod
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska