Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

W mistrzostwach szkół w grillowaniu karpia najlepsze były uczennice z "Ekonomika" w Oświęcimiu

Bogusław Kwiecień
Bogusław Kwiecień
Zbiory PZ nr 4 w Oświęcimiu
Jury oceniało strój kucharski, organizację i porządek na stanowisku pracy, dobór składników, zużyty surowiec, a także smak, wygląd i aranżację potrawy

Podczas tegorocznych Wielkich Zatorskich Żniw Karpiowych na Łowiskach Wędkarskich Podolsze odbyły się mistrzostwa szkół w grillowaniu karpia. Do konkursu przystąpiło sześć szkół: z Oświęcimia, Zatora, Krakowa, Radoczy oraz Suchej Beskidzkiej. Oświęcimski "Ekonomik" reprezentowały uczennice klasy IV TG b: Aleksandra Szulc oraz Justyna Chełczyńska. Jury oceniało strój kucharski, profesjonalizm pracy, w tym organizację i porządek na stanowisku pracy, dobór składników, zużyty surowiec, a także smak, wygląd i aranżację potrawy. Najwyżej oceniono efekt pracy reprezentantek Powiatowego Zespołu nr 4 Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Oświęcimiu, które przygotowały pysznego karpia grillowanego z nutą pieprzowo-orzechową.
Dziewczęta, które do konkursu przygotowała nauczycielka Elżbieta Płotkowiak, w nagrodę otrzymały profesjonalne wypiekacze do chleba, które z pewnością pomogą im doskonalić umiejętności.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska