Pistacje są na fali, bo dubajskie znaczy modne. Gdzie rosną i jak je uprawiać? Zanim pistacje trafią jako składnik dubajskich pączków albo lodów, w postaci kremowych past, chrupiących posypek, te niezwykłe orzechy muszą przejść długą...
26 kwietnia 2025, 7:00
Soczyste domowe mielone – to prostsze niż myślisz! Mielone mięso to niezbędny składnik pulpetów, kotletów, gołąbków, pieczeni, farszu do pierogów, naleśników, krokietów, czy sosu do makaronu. Jak i czym...
2 stycznia 2025, 10:08
Na gramy albo kilogramowy worek. Ile zapłacimy za suszone grzyby od zbieraczy? Ile kosztuje 1 kg suszonych grzybów? Przydadzą się do zupy, pierogów i sosów. Suszone grzyby są znacznie droższe od tych świeżych, więc te na sprzedaż są...
19 grudnia 2023, 15:00
Kapusta. Poznaj kilka ciekawostek na jej temat z okazji świąt Wigilijny stół bez kapusty? jest to praktycznie niewyobrażalne w naszym kraju. Kapusta z grzybami, bigos, uszka, krokiety czy pierogi– to warzywo jest...
21 grudnia 2021, 15:54
Dziś, 24 września, obchodzimy Dzień Grzyba! 24 września obchodzimy Dzień Grzyba! Co można przygotować z grzybów? Na ich bazie tworzymy bardzo popularne w Polsce zupy i kremy grzybowe. Grzyby są doskonałe...
24 września 2019, 7:13
Stary Sącz. 8 Micha Lachowska czyli wszystkie smaki kuchni regionalnej Chleb ze smalcem, pierogi z różnymi nadzieniami, sery, podpłomyki, ciasta - te i inne przysmaki można było skosztować dzisiaj w Starym Sączu, podczas dorocznej...
6 maja 2018, 21:24