13 z 14
Ryżowy pudding czekoladowy z bitą śmietaną i owocami...

Ryżowy pudding czekoladowy z bitą śmietaną i owocami

Składniki:
200 g ryżu białego (np. Britta)
600 ml mleka migdałowego lub zwykłego
4-6 łyżek ksylitolu lub cukru
sól
60 g gorzkiej czekolady
1 opakowanie śmietany 30%
drobne owoce
świeża mięta

Wykonanie:
Ryż przepłukać na drobnym sicie pod bieżącą wodą i ugotować w mleku z ksylitolem/cukrem i szczyptą soli. Podczas gotowania mieszać co jakiś czas.
Kiedy ryż będzie miękki, dodać pokruszona czekoladę dokładnie wymieszać i pozostawić pod przykryciem do ostudzenia
W międzyczasie ubić śmietanę z odrobiną cukru i przygotować naczynia.
Pudding podawać ze śmietaną i owocami.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Ziemia się sypie, pomnik w bazgrołach. Czy kopiec Wandy doczeka się rewitalizacji?

Ziemia się sypie, pomnik w bazgrołach. Czy kopiec Wandy doczeka się rewitalizacji?

W letnich butach, bez raków i czekana. Tak turyści zdobywali Rysy

W letnich butach, bez raków i czekana. Tak turyści zdobywali Rysy

Polecamy

Deweloper rozwija dzielnicę. Powstało już ponad 3600 mieszkań

Deweloper rozwija dzielnicę. Powstało już ponad 3600 mieszkań

Szybowiec nad Kasprowym Wierchem. Przelot wzbudził zainteresowanie turystów

Szybowiec nad Kasprowym Wierchem. Przelot wzbudził zainteresowanie turystów

Wojna o Stawy Adolfińskie w gminie Oświęcim trwa. Wspólny front przeciwko żwirowni

Wojna o Stawy Adolfińskie w gminie Oświęcim trwa. Wspólny front przeciwko żwirowni