Andżelika Knop, autorka bloga W zielonej kuchni, na wielkanocne śniadanie proponuje jajka na zielono.
Składniki
- średni brokuł
- 150 g sera feta
- 30 g pestek dyni
- 100 g rukoli
- 3 łyżki musztardy rosyjskiej
- sok z połowy cytryny
- jajka ugotowane na twardo
Wykonanie
Brokuła umyć, podzielić na małe różyczki i ugotować ok. 3-4 minut, tak aby był al dente. Odstawić do przestygnięcia. Fetę pokroić na małe kawałki, a pestki dyni uprażyć na suchej patelni. Rukolę umyć i osuszyć. W misce malaksera umieścić brokuły, fetę, rukolę, pestki dyni, musztardę i sok wyciśnięty z połówki cytryny. Zmiksować, aż do uzyskania jednolitej masy. Jajka faszerować pastą.
Wielkanoc tuż tuż! Sprawdź najlepsze przepisy na babki!

Jajka faszerowane na Wielkanoc. Zobacz najlepsze przepisy!

Źródło: Dzień Dobry TVN