Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 53
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez...
fot. Andrzej Banas / Polska Press

Zator. Co decyduje o wyjątkowym smaku karpia? Liczy się kunszt kulinarny, ale równie ważny jest właściwy dobór ryby [ZDJĘCIA]

Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez karpia. Zanim jednak trafi on na stoły odbywa się długi cykl hodowli, nawet do trzech lat. Konkretnie w przypadku zatorskiego wynosi dwa lata. Dzięki temu, że ryba jest młoda, jej mięso jest smaczniejsze. Zdjęcia wykonywane były w Rybackim Zakładzie Doświadczalnym z Zatorze i na stawach w Spytkowicach

Zobacz również

Apetyczna owsianka na słono. Takiej jeszcze nie jedliście!

NOWE
Apetyczna owsianka na słono. Takiej jeszcze nie jedliście!

Śnięte ryby w rzece Szklarce. O dziwo to nie rodzimy gatunek. Skąd się wziął?

NOWE
Śnięte ryby w rzece Szklarce. O dziwo to nie rodzimy gatunek. Skąd się wziął?

Polecamy

Tydzień Bibliotek: Znani krakowianie znów staną za biblioteczną ladą

Tydzień Bibliotek: Znani krakowianie znów staną za biblioteczną ladą

Wpadł w szał na parkingu. Zniszczył samochody swojego pracodawcy

Wpadł w szał na parkingu. Zniszczył samochody swojego pracodawcy

Olej rydzowy zwalczy kleszcze, mszyce, przędziorki i inne szkodniki w ogrodzie

Olej rydzowy zwalczy kleszcze, mszyce, przędziorki i inne szkodniki w ogrodzie