Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 53
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez...
fot. Andrzej Banas / Polska Press

Zator. Co decyduje o wyjątkowym smaku karpia? Liczy się kunszt kulinarny, ale równie ważny jest właściwy dobór ryby [ZDJĘCIA]

Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez karpia. Zanim jednak trafi on na stoły odbywa się długi cykl hodowli, nawet do trzech lat. Konkretnie w przypadku zatorskiego wynosi dwa lata. Dzięki temu, że ryba jest młoda, jej mięso jest smaczniejsze. Zdjęcia wykonywane były w Rybackim Zakładzie Doświadczalnym z Zatorze i na stawach w Spytkowicach

Zobacz również

Oceny piłkarzy Lechii za mecz z Polonią. Miłosz Kałahur: Nie był to wielki mecz

Oceny piłkarzy Lechii za mecz z Polonią. Miłosz Kałahur: Nie był to wielki mecz

Zmarł były redaktor naczelny Gazety Krakowskiej Zbigniew Regucki. Spoczął w Krakowie

Zmarł były redaktor naczelny Gazety Krakowskiej Zbigniew Regucki. Spoczął w Krakowie

Polecamy

Polska przetwarza panele PV na potęgę i jest w tym coraz lepsza

Polska przetwarza panele PV na potęgę i jest w tym coraz lepsza

W Luksemburgu ostatnia szansa polskich szermierzy na kwalifikacje olimpijskie

W Luksemburgu ostatnia szansa polskich szermierzy na kwalifikacje olimpijskie

Akademia Górniczo-Hutnicza wspiera innowacyjne projekty studentów

Akademia Górniczo-Hutnicza wspiera innowacyjne projekty studentów