Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
36 z 53
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez...
fot. Andrzej Banas / Polska Press

Zator. Co decyduje o wyjątkowym smaku karpia? Liczy się kunszt kulinarny, ale równie ważny jest właściwy dobór ryby [ZDJĘCIA]

Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez karpia. Zanim jednak trafi on na stoły odbywa się długi cykl hodowli, nawet do trzech lat. Konkretnie w przypadku zatorskiego wynosi dwa lata. Dzięki temu, że ryba jest młoda, jej mięso jest smaczniejsze. Zdjęcia wykonywane były w Rybackim Zakładzie Doświadczalnym z Zatorze i na stawach w Spytkowicach

Zobacz również

Chaos na Haiti. Czy nowa władza podoła wyzwaniu?

Chaos na Haiti. Czy nowa władza podoła wyzwaniu?

Kapitan Kamil Grosicki z golem, z asystą, z remisem [OCENY POGONI]

Kapitan Kamil Grosicki z golem, z asystą, z remisem [OCENY POGONI]

Polecamy

Jest kolejne minimum olimpijskie! Polska pływaczka z kwalifikacją na IO w Paryżu!

Jest kolejne minimum olimpijskie! Polska pływaczka z kwalifikacją na IO w Paryżu!

Zagrają na wszystkim, co im wpadnie w rękę. Ruszył kolejny cykl niezwykłych koncertów

Zagrają na wszystkim, co im wpadnie w rękę. Ruszył kolejny cykl niezwykłych koncertów

Wczesna pora meczu Igi Świątek z Soraną Cirsteą w Madrycie!

Wczesna pora meczu Igi Świątek z Soraną Cirsteą w Madrycie!