Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
32 z 53
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez...
fot. Andrzej Banas / Polska Press

Zator. Co decyduje o wyjątkowym smaku karpia? Liczy się kunszt kulinarny, ale równie ważny jest właściwy dobór ryby [ZDJĘCIA]

Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez karpia. Zanim jednak trafi on na stoły odbywa się długi cykl hodowli, nawet do trzech lat. Konkretnie w przypadku zatorskiego wynosi dwa lata. Dzięki temu, że ryba jest młoda, jej mięso jest smaczniejsze. Zdjęcia wykonywane były w Rybackim Zakładzie Doświadczalnym z Zatorze i na stawach w Spytkowicach

Zobacz również

330 wykroczeń w długi weekend pod Krakowem. Nietrzeźwi kierowcy i setki mandatów

330 wykroczeń w długi weekend pod Krakowem. Nietrzeźwi kierowcy i setki mandatów

Kto będzie rządził w powiecie prudnickim? Wszystko już wiadomo

Kto będzie rządził w powiecie prudnickim? Wszystko już wiadomo

Polecamy

Pożar pod Bochnią. W dom uderzył piorun

Pożar pod Bochnią. W dom uderzył piorun

Tim Merlier wygrał trzeci etap Giro d'Italia. Polak w ścisłej czołówce

Tim Merlier wygrał trzeci etap Giro d'Italia. Polak w ścisłej czołówce

Gorące kartofle dla Aleksandra Miszalskiego. Arcyważne decyzje na początku kadencji

Gorące kartofle dla Aleksandra Miszalskiego. Arcyważne decyzje na początku kadencji