5 z 7
Grillowane papryki z pikantnym farszem...

Grillowane papryki z pikantnym farszem

Składniki

3 świeże papryki kolorowe
600 g mielonej baraniny (można zastąpić innym mięsem, np.: wieprzowo-wołowym)
1,5 łyżeczki płatków chili
2 gałązki świeżego rozmarynu
300 g sera żółtego Gouda
sól do smaku

Wykonanie
Paprykę umyć, przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć gniazda nasienne. Ser żółty zetrzeć na tarce, na grubych oczkach i połowę wymieszać z mięsem. Dodać również posiekany rozmaryn, płatki chili, sól do smaku i całość wymieszać. Tak przygotowanym farszem luźno (nie ubijając) wypełnić połówki papryk. Posypać pozostałym serem i grillować na wolnym ogniu pod przykryciem.

6 z 7
American style, czyli stek...

American style, czyli stek

Składniki
3 duże steki z rostbefu
oliwa z oliwek
sól, pierz, słodka czerwona papryka

Wykonanie
Mięso marynujemy na kilka godzin przed planowanym grillowaniem w oliwie z oliwek z dodatkiem soli, pieprzu i słodkiej papryki. Po upływie tego czasu steki układamy na mocno rozgrzanym ruszcie. Po zdjęciu z rusztu mięso musi chwilę odpoczać.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Deweloper rozwija dzielnicę. Powstało już ponad 3600 mieszkań

Deweloper rozwija dzielnicę. Powstało już ponad 3600 mieszkań

Wschód nie taki daleki. O czym opowiadają współcześni artyści z Japonii?

Wschód nie taki daleki. O czym opowiadają współcześni artyści z Japonii?

Polecamy

Deweloper rozwija dzielnicę. Powstało już ponad 3600 mieszkań

Deweloper rozwija dzielnicę. Powstało już ponad 3600 mieszkań

Ziemia się sypie, pomnik w bazgrołach. Czy kopiec Wandy doczeka się rewitalizacji?

Ziemia się sypie, pomnik w bazgrołach. Czy kopiec Wandy doczeka się rewitalizacji?

Wschód nie taki daleki. O czym opowiadają współcześni artyści z Japonii?

Wschód nie taki daleki. O czym opowiadają współcześni artyści z Japonii?