Uczniowie klasy pierwszej technikum Powiatowego Zespołu nr 4 Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Oświęcimiu uczestniczyli w warsztatach gastronomicznych w restauracji La Rossa. Prowadzili je Sebastian Schrom oraz Krystian Klamka znani z programu Hell’s Kitchen, a kiedyś uczniowie tej samej szkoły.
Wspólnie z nimi uczniowie przygotowali pizze w restauracyjnej kuchni. – Mieliśmy też okazję dłużej porozmawiać z obu kucharzami. Widać, że są to fachowcy z obszerną wiedzą kucharską i doświadczeniem oraz wielką pasją – mówią Klaudia Noszka i Natalia Lekki z klasy I TEG, dodając, że zdradzili im także sekret dobrego kucharza. Według nich powinien odznaczać się pasją do gotowania i odrobiną samozaparcia.
Znani kucharze zdradzili swoje sekrety uczniom oświęcimskiego "ekonomika"

Czy powinien odznaczać się dobry kucharz? - dociekali uczniowie technikum z Powiatowego Zespołu nr 4 Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych