Magdalena Domańska-Smoleń
redaktorka w dziele projektów specjalnychGazeta KrakowskaKraków
90 materiałów
W Gazecie Krakowskiej pracuję ponad dwadzieścia lat. Trafiłam tu jako studentka drugiego roku dziennikarstwa UJ i już zostałam. Zaczynałam – jak to zwykle bywa – w dziale miejskim, pisząc o najważniejszych sprawach Krakowa oraz redagując kolumnę dla studentów. Następnie los rzucił mnie na tak zwane tereny, gdzie wspólnie z kolegami tworzyliśmy materiały z Podhala, Małopolski Zachodniej, nowosądeckiego i tarnowskiego. W międzyczasie nauczyłam się też „łamać” gazetę i przygotowywałam do druku część stron Gazety Krakowskiej. Od ponad trzynastu lat jestem redaktorką w dziale dodatków specjalnych.Wspólnie z działem reklamy przygotowujemy akcje specjalne, na przykład:
W serwisie internetowym Gazety Krakowskiej wspólnie z naszymi Czytelnikami tworzymy dział kulinarny, gdzie codziennie można znaleźć przepisy na pyszne potrawy i dania „palce lizać” oraz rozmowy z ludźmi "od kuchni".
https://gazetakrakowska.pl/kulinaria
Wykorzystujmy wszystko: od trzonka do korzonka
Kocham wszystko co "krakoskie", a w szczególności naszą godkę:
Zostań Eko-Hero Małopolski
Wcielanie w życie zielonych idei wpływa na poprawę naszego zdrowia i oszczędności w portfelu - mówi Ryszard Pagacz, wicemarszałek Województwa Małopolskiego.
Jan Paweł II: Najczęściej przybywałem tutaj sam, tak żeby nikt nie wiedział
O dziedzictwie Jana Pawła II rozmawiamy z o. dr. Cyprianem Morycem, kustoszem Sanktuarium Pasyjno-Maryjnego w Kalwarii Zebrzydowskiej.
20 lat w Unii Europejskiej. Jak zmienił się kulinarny Kraków?
Jesteśmy już 20 lat w Unii Europejskiej. Jak nasza przynależność do Wspólnoty zmieniła kulinarne oblicze Krakowa? Czy mamy się czym pochwalić, a może jest się...
Tam, gdzie rządzi natura. Bonifratrzy od lat specjalizują się w ziołolecznictwie
W samym sercu krakowskiego Kazimierza jest takie miejsce, gdzie rządzi natura. To właśnie tam znajdziecie naturalne produkty na bazie aloesu, babki...
"Świadoma kobieta powstrzyma przemoc". Ważna debata na Politechnice
O kobietach, dla kobiet, przez kobiety. Świadoma kobieta powstrzyma przemoc! - pod takim hasłem 7 marca 2024 odbyła się na Politechnice Krakowskiej konferencja...
Co wiesz o pączkach i tłustym czwartku? QUIZ
Wiesz ile kalorii ma pączek? Jakie pączki jada się na świecie? Ile pączków w Tłusty Czwartek zjadamy statystycznie? Jaki powinien być pączek idealny? Jeżeli tak...
Sylwia Majcher: Wykorzystujmy wszystko - od trzonka do korzonka!
O tym, czym jest "zero waste" w kuchni, jak nie ma marnować jedzenia i dlaczego warto wykorzystywać resztki, rozmawiamy z Sylwią Majcher, autorką bestsellerowej...
ROZMOWADariusz Woźniak, rektor WSB-NLU: Cofnąć się już jest za późno
O rewolucji cyfrowej na uczelniach, pokoleniu Z i studiowaniu w XXI wieku rozmawiamy z dr. Dariuszem Woźniakiem, prof. WSB-NLU, rektorem Wyższej Szkoły Biznesu...
Kreatywność ekologiczna Małopolan jest nieograniczona
Rozpoczynamy kolejny konkurs EKO-HERO Małopolski. Chcemy pokazać, że ekologia stosowana na co dzień w gminach i firmach naprawdę się opłaca.
W Tatrach jesteśmy tylko gośćmi
O zwierzętach i roślinach występujących w Tatrach oraz o turyście idealnym rozmawiamy z Janem Krzeptowskim-Sabałą, przewodnikiem tatrzańskim i miłośnikiem gór.