Magdalena Domańska-Smoleń
redaktorka w dziele projektów specjalnychGazeta KrakowskaKraków
90 materiałów
W Gazecie Krakowskiej pracuję ponad dwadzieścia lat. Trafiłam tu jako studentka drugiego roku dziennikarstwa UJ i już zostałam. Zaczynałam – jak to zwykle bywa – w dziale miejskim, pisząc o najważniejszych sprawach Krakowa oraz redagując kolumnę dla studentów. Następnie los rzucił mnie na tak zwane tereny, gdzie wspólnie z kolegami tworzyliśmy materiały z Podhala, Małopolski Zachodniej, nowosądeckiego i tarnowskiego. W międzyczasie nauczyłam się też „łamać” gazetę i przygotowywałam do druku część stron Gazety Krakowskiej. Od ponad trzynastu lat jestem redaktorką w dziale dodatków specjalnych.Wspólnie z działem reklamy przygotowujemy akcje specjalne, na przykład:
W serwisie internetowym Gazety Krakowskiej wspólnie z naszymi Czytelnikami tworzymy dział kulinarny, gdzie codziennie można znaleźć przepisy na pyszne potrawy i dania „palce lizać” oraz rozmowy z ludźmi "od kuchni".
https://gazetakrakowska.pl/kulinaria
Wykorzystujmy wszystko: od trzonka do korzonka
Kocham wszystko co "krakoskie", a w szczególności naszą godkę:
Bezpieczni i rozważni w Tatrach
O bezpieczeństwie w górach i o projekcie „Bezpieczni i rozważni w Tatrach” rozmawiamy z Janem Cięciakiem, prezesem Stowarzyszenia Kulturalno-Oświatowego im....
Dariusz Woźniak: Zarządzanie edukacją to praca na wielu płaszczyznach
WSB-NLU, rektorem Wyższej Szkoły Biznesu-National Louis University w Nowym Sączu, Menedżerem Roku Małopolski 2022, wyróżnionym w kategorii średnie...
Kazimierz Koprowski: Publicznymi pieniędzmi zarządza się z rozwagą
Rozmawiamy z Kazimierzem Koprowskim, prezes Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Krakowie, Menedżerem Roku Małopolski 2022,...
Łukasz Słoniowski: Staram się być liderem wspierająco-inspirującym
Rozmawiamy z Łukaszem Słoniowskim, wiceprezesem Krakowskiego Parku Technologicznego, Menedżerem Roku Małopolski 2022 w kategorii średnie przedsiębiorstwa.
Ukisić można wszystko, co nam przyjdzie do głowy
Kiszonki trzeba sobie samemu wypracować, eksperymentować, szukać smaku – radzi Agnieszka Delkowska, miłośniczka gotowania, doradca i trener kulinarny, autorka...
Zatrać się Krakowie
Zatrać się w Krakowie - pod takim hasłem rusza nowy cykl filmów o naszym mieście Stowarzyszenia Kulturalno-Oświatowego im. Adolfa Hyły. - Chcemy pokazać, jak...
PLUSObwarzanki i małdrzyki, czyli kulinarny Kraków kontra reszta świata
O tym, dlaczego w grodzie Kraka zajadamy się maczanką po krakowsku, sznyclami i zupą grysikową, rozmawiamy z Aleksandrem Zachutą, kucharzem, Małopolskim...
Jak smakuje Polska? Biało-czerwone menu w restauracjach
Już od 11 listopada w wybranych restauracjach na terenie całego kraju rozpocznie się „Tydzień Kuchni Polskiej”. W Małopolsce do akcji organizowanej przez Makro...
ROZMOWAWicemarszałek Małopolski zaprasza do wzięcia udziału w plebiscycie EKO-HERO
O tym, dlaczego warto promować proekologiczne postawy, rozmawiamy z Józefem Gawronem, wicemarszałkiem województwa małopolskiego
Dzięki Waszej hojności „pociąg marzeń” zawiózł dzieci na Korfu i obóz surwiwalowy
Dla podopiecznych Centrum Placówek Opiekuńczo-Wychowawczych „Parkowa” w Krakowie to były niezapomniane wakacje! Dzięki hojności wszystkich darczyńców, którzy...