Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Cytrynowy makaron spaghetti z oscypkiem [PRZEPIS]

Dorota Wójcicka
Cytrynowe spaghetti z oscypkiem

Dorota Wójcicka mieszka w Niepołomicach. Prowadzi blog kulinarny Daktyle w czekoladzie.

Składniki

  • 250 g makaronu spaghetti
  • 2 łyżki oliwy
  • 3 duże ząbki czosnku
  • 4 łyżki soku z cytryny
  • mały pęczek natki pietruszki
  • 50 g oscypka
  • pieprz cytrynowy
  • sól

Wykonanie
Makaron ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odcedzić. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek. Natkę pietruszki posiekać, dodać na patelnię. Wlać sok z cytryny, wymieszać. Dodać gorący makaron i wszystko wymieszać.

Oscypek zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać do makaronu, jeszcze raz wymieszać. Doprawić pieprzem cytrynowym i ewentualnie solą.

Źródło: Dzień Dobry TVN

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska