Drugie miejsce zdobyła kremówka z cukierni "Czarodziej" z ul. Karmelickiej 15, a trzecie krakowski kumpir, sprzedawany przy Grzegórzeckiej 3. Na dalszych pozycjach znalazły się takie przysmaki jak m.in. lody ze Starowiślnej, zapiekanki od Endziora, ciastko dzwon Zygmunta, śledzie z Ambasady Śledzia i zeszłoroczny zwycięzca - kiełbaski z niebieskiej nyski spod Hali Targowej.
Do konkursu napłynęło 1937 ankiet - nie tylko z Krakowa, ale z całej Polski, a także z Chin, USA, Kanady czy Francji. Głosujący wybierali najlepszą spośród 13 finałowych potraw - siedmiu wyłonionych w pierwszym etapie i sześciu laureatów zeszłorocznej edycji. Konkurs trwał od 23 kwietnia. Był realizowany w ramach Akcji Rekomendacji Krakowskich Restauracji 2014.
Artykuły, za które warto zapłacić! Sprawdź i przeczytaj
Codziennie rano najświeższe informacje z Krakowa prosto na Twoją skrzynkę e-mail.
Zapisz się do newslettera!
"Gazeta Krakowska" na Twitterze i
Google+