Mieszkańcy Sądecczyzny pokazują swoje zbiory. Trwa sezon na borowiki. To właśnie ich smak sprawia, że są one tak cenną zdobyczą dla grzybiarza. Do tego jest bardzo uniwersalny i można wykorzystać go na wiele sposobów.
Zbierając grzyby pamiętaj:
- Należy pamiętać, żeby zbierać tylko grzyby znane, nie każdy - wyglądający na nietrujący - jest jadalny!
- Grzybów trujących nie wkładaj do kosza razem z jadalnymi. Istnieje ryzyko, że fragment takiego grzyba może się w transporcie odłamać i przypadkowo trafić na przykład do potrawy.
- Jeśli nie jesteś pewny, czy zebrane grzyby są jadalne, skorzystaj z porady eksperta. Często poradą służą internauci, którzy na grupach dotyczących grzybobrania konsultują między sobą swoje zbiory.
GRZYBOBRANIE 2021. Sezon na grzyby rozpoczęty. Wspaniałe bor...
FLESZ - Polacy wrócili do fast foodów

- Sezon na grzyby trwa. Pani Marta z Muszyny pokazała swoje zbiory
- Pięciogwiazdkowy hotel w słynnym uzdrowisku będzie gotowy w przyszłym roku!
- Sławy w Nowym Sączu. Był Jarosław Kaczyński, teraz pojawił się Jaś Fasola z misiem
- Odpust w sądeckiej bazylice znów przyciągnął tłumy wiernych
- Gmach Instytutu Ekonomicznego powstaje w ekspresowym tempie. Zobaczcie sami
Wideo