Jak mądrze grillować? Ważne są sprawdzone dodatki
Najlepiej postawić na sprawdzone wcześniej dodatki, typu sosy. Na rynku są dedykowane grillowaniu linie produktów, jak np. niektóre sosy, idealne do uzupełnienia przysmaków wprost z rusztu.
Mniejsze talerzyki
Wykorzystując mniejsze talerzyki w pewien sposób zmylisz swój mózg. Nakładając jedzenie na małe talerzyki mamy wrażenie, że jest go po prostu więcej! Dzięki temu zjemy mniej.
Trzeba pić wodę
Nie zapominaj o napojach. Pamiętaj, żeby sukcesywnie pić wodę, małymi łyczkami, pomiędzy degustacją różnych smakowitości. Dzięki temu w naszym żołądku będzie mniej miejsca na więcej porcji grillowych dań.
Rybka z grilla też jest dobra
Niech grill nie będzie tylko przygotowaniem typowych dań, które jadłeś już tysiąc razy. Może skusisz się na coś innego, np. rybkę?
Dania z grilla - przepisy
Śledzik na grillowanym ziemniaku - przepis
Składniki:
- Śledzik na okrągło solony z kolorowym pieprzem SEKO 200 g
- 2 duże ziemniaki
- zGRILLowany sos czosnkowy SEKO 130 g
- 1 łyżka masła
- sól
- pieprz
Grill. Sposób przygotowania:
Ziemniaki obieramy, kroimy w grube plastry i gotujemy. Odcedzamy. Na tacce układamy ziemniaka, dodajemy trochę masła i grillujemy do zarumienienia.
Przyrumienione ziemniaki wykładamy na talerze, polewamy sosem i wykładamy śledzika.
Źródło:
