https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Karnawałowy deser z galaretką, owocami i serkiem mascarpone [PRZEPIS]

opr. Magda Smoleń
Karnawałowy deser z galaretką, owocami i serkiem mascarpone

Katarzyna Skuta z Krakowa proponuje prosty, ale niezwykle smaczny karnawałowy deser.

Składniki

  • dowolna galaretka w proszku
  • owoce - kiwi, mandarynki, banany
  • 150 g serka homogenizowanego naturalnego
  • 150 g serka mascarpone
  • 3-5 łyżek cukru pudru

Składniki na kruszonkę

  • 80 g masła
  • 160 g mąki
  • 80 g cukru

Wykonanie
Galaretkę przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, wlać do małych szklaneczek po ok. 3-4 cm, odstawić do stężenia.
Z masła, mąki i cukru zagnieść kruszonkę, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez ok. 30 minut w 180 stopniach. Odstawić do wystygnięcia. Serki zmiksować z cukrem pudrem do połączenia składników. Składać piętrowy deser układając warstwami na galaretce owoce, krem i kruszonkę. Ostatnią warstwę można posypać kakao lub cynamonem. Schłodzić.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kulinaria

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska