Dorota Wójcicka mieszka w Niepołomicach. Prowadzi blog kulinarny o słodkiej tematyce Daktyle w czekoladzie. Ale dziś dzieli się przepisem na jaglane kotleciki.
Składniki
- 300 g ugotowanej kaszy jaglanej
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 szklanki ziaren słonecznika
- 2 duże jajka lub 3 mniejsze
- 100 g żółtego sera
- 4 płaskie łyżki mąki pszennej
Wykonanie
Do ugotowanej i wystudzonej kaszy dodać ziarna słonecznika, całe jajka, starty na tarce o małych oczkach ser żółty i mąkę pszenną, wymieszać łyżką. Lekko zwilżonymi rękami lepić małe kotlety. Smażyć z obu stron na oleju.
Źródło: Dzień Dobry TVN
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?