https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Kotleciki z kaszy jaglanej z dodatkiem słonecznika [PRZEPIS]

Dorota Wójcicka
Przepis na jaglane kotleciki ze słonecznikiem.

Dorota Wójcicka mieszka w Niepołomicach. Prowadzi blog kulinarny o słodkiej tematyce Daktyle w czekoladzie. Ale dziś dzieli się przepisem na jaglane kotleciki.

Składniki

  • 300 g ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 szklanki ziaren słonecznika
  • 2 duże jajka lub 3 mniejsze
  • 100 g żółtego sera
  • 4 płaskie łyżki mąki pszennej

Wykonanie

Do ugotowanej i wystudzonej kaszy dodać ziarna słonecznika, całe jajka, starty na tarce o małych oczkach ser żółty i mąkę pszenną, wymieszać łyżką. Lekko zwilżonymi rękami lepić małe kotlety. Smażyć z obu stron na oleju.

Źródło: Dzień Dobry TVN

Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska