Już po raz piąty z rzędu największy serwis do zamawiania jedzenia online w Polsce ogłosił laureatów Pyszne.pl Awards. Kuchnia u Babci Maliny zajęła pierwsze miejsce, wyprzedzając ponad 7 000 restauracji w całym kraju. Nagrodzone zostały także najprężniej działające restauracje w dużych miastach Polski. Serwis przedstawił pełną listę zwycięzców w poszczególnych miastach oraz w 5 kategoriach kulinarnych.
Najlepiej ocenianie restauracje
Od 2015 Pyszne.pl Awards wyłania listę najbardziej lubianych i najlepiej ocenianych przez klientów restauracji. W tym roku po raz kolejny recenzje użytkowników odegrały wiodącą rolę w wyborze. Spośród tysięcy restauracji w Polsce tylko pięć zostało nominowanych do rywalizacji w każdej kategorii.
- Po raz kolejny chcemy skorzystać z okazji, aby nagrodzić najbardziej zaangażowane restauracje, które w ciągu ostatniego roku świadczyły klientom usługi na najwyższym poziomie. Osiągnięcia restauracji oblicza automatyczny algorytm oparty na recenzjach. W ten sposób wyłaniane są restauracje o najwyżej ocenianej przez klientów jakości obsługi - mówi Arkadiusz Krupicz, współzałożyciel i dyrektor zarządzający Pyszne.pl.
W tym roku uwielbiana przez klientów Kuchnia u Babci Maliny odebrała nagrodę dla najlepszej restauracji
z dostawą w całej Polsce oraz dla najlepszej restauracji z dostawą w Krakowie.
Właścicielka restauracji, Stanisława Wąsowicz, jest niezmiernie dumna z tego osiągnięcia.
- Świadomość, że Kuchnia u Babci Maliny od lat jest uwielbiana przez tak wiele osób, motywuje nas do dalszego dokładania wszelkich starań, aby przygotowywać dla naszych klientów dania najwyższej jakości. To naprawdę wielki zaszczyt – mówi.
Kuchnia u Babci Maliny otrzymała również nagrodę dla najlepszej w kraju restauracji z kuchnią polską.
To jednak nie koniec triumfów krakowskich restauracji. Tytuł najlepszej w Polsce restauracji z kuchnią włoską otrzymała Pizza Winchester – zeszłoroczna zwyciężczyni w Krakowie.
Zobacz też: Arkadiusz Krupicz: W Krakowie mieszają się kulinarne wpływy kuchni żydowskiej, węgierskiej i ukraińskiej
Zobacz też:Wojciech Bosak: Kraków to stolica polskiego wina
Zobacz też:Śledzie pocztowe, biały barszcz i kiszonki, czyli co jadały nasze prababcie
Zobacz też:Jedni jedli tylko kaszę i ziemniaki, inni kawior i cytrusy - mówi Aleksandra Zaprutko-Janicka, krakowska historyczka, autorka książki „Dwudziestolecie od kuchni. Kulinarna historia przedwojennej Polski”
