Jak zrobić przekąski na sylwestra? Dania na ciepło i na zimno
Świętując wieczór obfitujący w ekscytujące wydarzenia z 31 grudnia na 1 stycznia, warto przyrządzić odpowiednie smakołyki. W szczególności, gdy planujemy zabawę...
Jak mrozić pierogi? Pamiętaj o tych zasadach, a nie będą pękać, ani się kleić
Lubisz pierogi? Kto ich nie lubi! Dlatego, aby nie marnować jedzenia, warto je zamrozić. Podpowiadamy najlepszy sposób, by zachowały swój smak, nie kleiły się i...
Najlepsze zioła na przejedzenie. Te napary złagodzą bóle brzucha
Czujesz się przejedzony po rodzinnym obiedzie? Niestety, często trudno jest nam oprzeć się pokusie kosztowania kolejnej porcji pysznego bigosu czy kotleta...
Jak sprytnie obrać buraki? Poznaj trik na szybkie ugotowanie buraków
Obieranie czerwonych buraków jest niestety brudnym i niewdzięcznym zajęciem. To wyśmienite i zdrowe warzywo jest bardzo popularnym składnikiem wielu...
Polewa czekoladowa na domowe wypieki. Przepis na apetyczną polewę z kakao jak z PRL-u
Polewa czekoladowa to pozornie łatwa do zrobienia dekoracja ciasta. Wystarczy rozpuścić tabliczkę czekolady w maśle lub śmietance kremówce i rozlać równomiernie...
Jak usunąć ości z ryby? Trzy sposoby na pysznego karpia
W okresie świąt Bożego Narodzenia dania rybne cieszą się szczególną popularnością. W kuchni polskiej na Boże Narodzenie najczęściej sięga się po karpia, śledzia...
Czy olej słonecznikowy jest zdrowy? Ten w butelce i w produktach to odmienne tłuszcze
Olej słonecznikowy to jeden z najpopularniejszych tłuszczów, który spożywamy także w produktach przetworzonych. Warto jednak wiedzieć, że nie jest to jeden...
Gorąca czekolada dla wytrawnych smakoszy. Zobacz przepis na czekoladę do picia
Czekolada do picia to dla wielu osób ulubiony napój na długie jesienne i zimowe dni. Rozgrzewająca gorąca czekolada powstaje z wysokiej jakości produktu, mleka...
Ile wcześniej można ugotować potrawy świąteczne? Planowanie Wigilii
Miesiąc przed Wigilią wiele osób zastanawia się, co ugotować w święta Bożego Narodzenia. Z wyprzedzeniem można spisać listę zakupów podyktowaną świątecznym...
Jak mrozić pieczywo, żeby smakowało jak świeże? Zobacz, jak rozmrażać bułki i chleb
Nie lubisz biegać rano do piekarni po świeże bułeczki i chleb? Wolisz pospać dłużej, zamiast zrywać się skoro świt, żeby kupić pieczywo? Mamy na to świetny...
Jarmuż - przysmak, który kocha przymrozki
Jarmuż jest uniwersalny, smaczny i pełen nieocenionych dla zdrowia składników odżywczych. Dzięki pierwszym przymrozkom utraci swą charakterystyczną gorycz,...
Jak żyć zgodnie z ideą zero waste? Poznaj podstawowe zasady i zdrową granicę nurtu
Zero waste jest ideą promującą ograniczenie produkowanych na co dzień odpadów. Ma ona zastosowanie niemal w każdej dziedzinie życia. Jej praktykowanie...
Ten sprzęt warto mieć w kuchni. Zobacz najlepsze roboty
Dobry robot kuchenny sprawdzi się w kuchni nie tylko zaprawionego kucharza, ale też osób rzadziej gotujących w domu. To wielofunkcyjne urządzenie zadba o...
Herbata – rodzaje i właściwości. Jaka herbata jest najzdrowsza?
Herbata to smaczny i popularny napój, bez którego wiele osób nie wyobraża sobie codziennych posiłków. Spożywana regularnie wykazuje liczne właściwości...
Najsmaczniejsze zamienniki masła. Przepisy na zastąpienie tłuszczu w kanapce
Ceny masła w sklepach z dnia na dzień pobijają kolejne rekordy. Jednak można zaoszczędzić na maśle, sięgając po pyszne i zdrowe zamienniki. Podpowiadamy, czym...
Na co zwrócić uwagę przy zakupie mikrofalówki?
Choć mikrofalówka nie jest niezbędnym elementem wyposażenia kuchni, warto ją mieć przynajmniej z kilku powodów. Współczesne modele nie tylko świetnie radzą...
Co zamiast bułki tartej? Kapitalne pomysły na panierkę
Najczęściej wybieranym składnikiem na panierkę jest bułka tarta. Warto zrobić ją własnoręcznie, aby pieczywo się nie zmarnowało. Jednak osoby na diecie...
Jedzmy dynie! To samo zdrowie!
Dynia to bezkonkurencyjna królowa jesiennych stołów. Kochamy ją za smak i wygląd. Jej ogromnym atutem jest niska kaloryczność oraz duża zawartość wartości...
Jak samemu zrobić chleb na zakwasie? Piekarz radzi, jak upiec domowy chleb
Chrupiący chleb z rumianą skórką i delikatnym miąższem jest prostszy w wykonaniu niż myślicie. Jak go samodzielnie zrobić? - Ważne, by zbierać doświadczenia i...
5 powodów, by sięgać po soki i smoothies
Czy wiedziałeś, że szklanka soku lub smoothie (ok. 200 ml) może być jedną z 5 zalecanych porcji warzyw i owoców? Poznaj 5 powodów, dla których warto sięgać po...
Jedz sezonowo i wzmacniaj odporność
Zdrowe odżywianie jest jedną z kluczowych kwestii wpływających na odporność organizmu. Ze względu na okres wzmożonej zachorowalności pamiętajmy, by nasze...
Jesienne dary natury, o których nie miałeś pojęcia
Jesień to pora roku, która nie ma w zwyczaju nas rozpieszczać, ale corocznie dostarcza nam prawdziwą witaminową bombę! Zobaczcie przepis na danie z miechunką.
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano 2 dni temu w kategorii Warsztat samochodowy
Dodano 5 dni temu w kategorii Hydraulika siłowa
Dodano 5 dni temu w kategorii Krawiec
Dodano 6 dni temu w kategorii Depilacja