Koneserzy piwa wiedzą, że obok doskonałego smaku, piwo to również cała gama kolorów, aromatów czy różna wysokość i gęstość piany. Świat piwa to także niezwykłe rytuały składające się na odpowiednią temperaturę serwowania, szkło dedykowane każdemu ze stylów, a także odpowiedni sposób nalania. Ci, którzy pragną wiedzieć więcej o piwie, powinni wziąć udział w specjalnej sesji z trenerem piwnym. Na kursach z profesjonalnej degustacji piwa można dowiedzieć się, jak i w czym serwować piwo, a także jakie techniki stosować, by wydobyć z niego całe bogactwo aromatów.
Niewielu z nas wie, że bogactwo świata piwa to także kulinaria. Piwo może być doskonałym dodatkiem do potraw. I to nie tylko jako trunek towarzyszący drobnym przekąskom jak paluszki czy chipsy, ale jako składnik nawet najbardziej wyszukanych dań.
KONKURS
Chcesz poszerzyć swoją piwną wiedzę i przekonać się, że piwo może być doskonałym dodatkiem do potraw? Weź udział w konkursie Książęcego i wygraj udział w warsztatach piwno-kulinarnych odbywających się 17 lipca w Krakowie w ramach Kulinarnej Akademii Książęcego.
Uczestnicy spotkania przejdą profesjonalny kurs degustacji piwa prowadzony przez eksperta piwnej sensoryki – Macieja Chołdrycha. W drugiej części spotkania pod kierunkiem Jerzego Sobieniaka, szefa kuchni, kursanci przygotują potrawy dedykowane piwom Książęce.
By zdobyć jedną z czterech podwójnych wejściówek, wystarczy, że odpowiesz na pytanie: jakie jest Twoje ulubione piwo Książęce oraz jaką potrawę byś do niego podał? Napisz również, dlaczego ta potrawa pasuje do wybranego przez Ciebie Książęcego.
Swoją odpowiedź wyślij na adres e-mail [email protected] do 14 lipca 2014 r. W tytule maila wpisz: Kraków. Ogłoszenie zwycięzców nastąpi 15 lipca.
Konkurs wyłącznie dla osób pełnoletnich. Więcej informacji o Książęcym: www.ksiazece.pl. Regulamin konkursu:**
Akademia Kulinarna Książęcego**