Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Magda Gessler odmieniła „Marysieńkę” na dobre. „Kuchenne rewolucje” w Babicach zobaczycie w TVN 29 marca [ZDJĘCIA]

Monika Pawłowska
Fot. Archiwum Zajazd Babski
Autorytet kulinarny - Magda Gessler, w swojej podróży po Polsce trafiła do podoświęcimskich Babic. Czy „Kuchenne rewolucje” przeprowadzone w „Marysieńce” udały się? Jaką ocenę otrzymał od restauratorki „Babski Zajazd”, który tam stworzyła? Będzie można zobaczyć na antenie TVN już w czwartek, 29 marca.

Magda Gessler "Kuchenne rewolucje" w Babicach

Magda Gessler to niezwykła osobowość, autorka wielu książek kucharskich, właścicielka kilku restauracji w całej Polsce. To również gospodyni TVN-owskiego programu „Kuchenne rewolucje”. Pod koniec listopada ub. roku zjawiła się w Babicach, by pomóc podupadającej „Marysieńce”.

Jej właścicielka nie może rozmawiać z dziennikarzami i zdradzać tajników do czasu emisji kulinarnego programu.
- Jak wyglądała rewolucja, zobaczycie na własne oczy, oglądając program w telewizji - zachęca Katarzyna Wabik, która wspólnie z mężem Adamem, prowadzi restaurację w Babicach.

"Kuchenne Rewolucje" w Małopolsce. Te restauracje odwiedziła...

Mieszkańcy Oświęcimia ciekawi, jak wygląda po zmianach zajazd, odwiedzali lokal, ale często trafiali na zamknięte drzwi. Jak przekonuje właścicielka, restauracja pod nowym szyldem ciągle istnieje.
- Mieliśmy otwarte od godz. 13 do 19, a teraz wydłużyliśmy godzinę otwarcia do 21 - informuje pani Katarzyna. - W tygodniu frekwencja jest średnia, ale w weekendy nie narzekamy na brak gości - dodaje.

Magda Gessler "Kuchenne rewolucje" - „Marysieńka” zmieniła się w „Zajazd Babski”. Skąd nazwa?

- Idąc za myślą Magdy Gessler, nasze dania to dania kuchni staropolskiej, czyli babskiej - wyjaśnia właścicielka. - Ich bazą są dobra natury: grzyby, świeże ryby łączone z naturalnymi przyprawami, gdyż nie stosujemy żadnych konserwantów ani ulepszaczy smaku - dodaje.

Czy zajazd sprostał wymaganiom restauratorki?
- Odcinek z restauracji „Marysieńka” zostanie wyemitowany 29 marca o 21.30 - informuje Katarzyna Michalak z biura prasowego TVN.

Magda Gessler o „Kuchennych rewolucjach”: Mamy 67% udanych rewolucji, to wielki sukces dla całej polskiej gastronomii:

ZOBACZ KONIECZNIE:

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska