https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Małopolski Festiwalu Smaku w Tarnowie. Lody fasolowe z Grand Prix [ZDJĘCIA]

(pach)
Lody fasolowe przygotowane przez Lokalną Grupę Działania Dunajec-Biała zdobyły Grand Prix podczas tarnowskiego półfinału Małopolskiego Festiwalu Smaku.

Jury wyróżniło także pierogi z suską seklońską firmy Magi oraz sok jabłkowy z Gospodarstwa Sadowniczego Barbary Kubis z Tarnowa, który również zgarnął nagrodę dziennikarzy. Przez imprezę, która odbywała się wczoraj na tarnowskim Rynku, przewinęły się prawdziwe tłumy tarnowian i mieszkańców regionu, którzy nie tylko mogli skosztować lokalnych specjałów, ale także dań, które przygotowywali dla nich specjalnie najlepsi małopolscy kucharze. Wielki gar flaczków wadowickich ugotowali dla gości festiwalu smaku również wiceprezydent Tarnowa Krystyna Latała oraz wicemarszałkowie Roman Ciepiela i Stanisław Sorys.

W plebiscycie publiczności zwyciężyły: kluski zawijane z gospodarstwa Jana Czai, pierogi z suską seklońską, miód spadziowy z Pasieki Wędrownej Burnat z Chojnika oraz kasza pęczak z grochem i skwarkami, przygotowana przez Koło Gospodyń Wiejskich z Dębna.

WEŹ UDZIAŁ W QUIZIE "CZY JESTEŚ PRAWDZIWYM KRAKUSEM?"

"Gazeta Krakowska" na Twitterze i Google+
Artykuły, za które warto zapłacić! Sprawdź i przeczytaj

Codziennie rano najświeższe informacje z Krakowa prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera!

Komentarze 1

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

m
mieszkaniec
przyniolsem do domu chleb i przetwory firmy "Tarsmak" ....smakuja super!
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska