
Kategoria: BAR ROKU 2018
Bar Mleczny Olkusz
Bar Mleczny w Olkuszu, prowadzony przez panią Barbarę Czarnotę zachęca domowym jedzeniem
W barze mlecznym w Olkuszu dominuje domowa i smaczna kuchnia. Pani Barbara prowadzi go od siedmiu lat. Klienci chętnie tu wracają, ponieważ wiedzą, że posiłki są świeże i przygotowywane codziennie. Jest to niewielki lokal, więc jest tu spokojnie. Każdego dnia w ofercie są trzy różne zupy, danie dnia, świeże surówki oraz domowy kompot i inne dania. Na specjalne życzenie dla klienta przygotowywane są dietetyczne warzywa, filety na parze czy też makaron z truskawkami. Bar mleczny kusi smakiem, ale również atrakcyjną ceną. W menu znajdziemy pełny zestaw obiadowy już za 12 zł, a smaczną zupę za jedyne 4 zł. Bar mleczny chętnie odwiedzany jest przez osoby w różnym wieku. Każdy zadowoli tam swój apetyt.
Koszt SMS-a: 2,46 zł z VAT
Wróć na www.gazetakrakowska.pl/mistrzowiesmaku

Kategoria: RESTAURACJA ROKU 2018
Restauracja Del Paso, Trzebinia
Restauracja Del Paso, to wyjątkowe miejsce na mapie Trzebini. Jak mówią klienci, smak potraw trafia w serce
Del Paso oferuje możliwość podróży w najdalsze zakątki Meksyku, a wszystko to dzięki serwowanym potrawom, miejscu pełnym smaku oraz pasji. Restauracja serwuje wiele tradycyjnych dań znanych z kuchni meksykańskiej, ale nie tylko. W menu znajduje się także wiele bliżej znanych każdemu przepisów z kuchni polskiej. Atutami restauracji są przede wszystkim tradycyjne receptury serwowanych dań, wyselekcjonowane składniki oraz dbałość o najwyższą jakość usług. Klienci cenią to miejsce za nietuzinkowe potrawy w przystępnych cenach. Jak mówią, smak trafia prosto w ich serca. Warto zaznaczyć, że Del Paso oferuje też obsługę imprez firmowych, plenerowych, okolicznościowych oraz catering.
Koszt SMS-a: 2,46 zł z VAT
Wróć na www.gazetakrakowska.pl/mistrzowiesmaku

Kategoria: KUCHARZ ROKU 2018
Przemysław Uchto, Karczma Klimtówka, Wolbrom
Przemysław Uchto, Karczma Klimtówka, Wolbrom. W kuchni nie liczy się tylko smak, ale i wygląd dania
Przemysław Uchto na co dzień jest uśmiechniętym, wesołym, zadowolonym z życia człowiekiem. Gotowaniem zajmuje się od 16 roku życia. W Karczmie Klimtówka pracuje już od 10 lat. Swoje inspiracje kulinarne czerpie z życia. To jego zamiłowanie i pasja. Na co dzień zajmuje się kuchnią staropolską, ale lubi też eksperymentować z kuchnią fusion i molekularną. W pracy najważniejszy jest dla niego zadowolony klient, który później wraca do restauracji. Jak mówi, w tym zawodzie nie tylko ważny jest smak potraw, ale też ich prezentacja. - Nie można po prostu rzucić jedzenia na talerz, bo najpierw jedzą oczy - zaznacza. Jest bardzo wdzięczny za dotychczas oddane głosy. - Liczę, że uda się wygrać. Dla kucharza to ogromne wyróżnienie - dodaje.
Koszt SMS-a: 2,46 zł z VAT
Wróć na www.gazetakrakowska.pl/mistrzowiesmaku

Kategoria: BAR ROKU 2018
Bistro u Krzycha, Wieliczka
„Karm ludzi tym, co dałbyś swoim dzieciom” - ta zasada pracy sprawiła, że „Bistro u Krzycha” w ciągu ledwie roku zawojowało wieliczan. Tu wszystko jest zawsze świeże, przyrządzane na bieżąco. Nie ma mowy o robieniu potraw „na zapas”.
Właściciele bistra, Krzysztof Dąbrowski wraz z żoną rozpoczynają pracę już o godz. 4. Bo trzeba przygotować m.in. śniadania dla pracowników okolicznych firm oraz innych gości, wyglądających z utęsknieniem od samego rana smakołyków „od Krzycha”.
Zaś wśród dań obiadowych hitem absolutnym są polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym oraz zupa krem z melona z wędzoną papryką.
„Bistro u Krzycha” to jedyna z restauracji/jadłodajni w Wieliczce, która zbiera na Facebooku wyłącznie najwyższe oceny od gości. Wszyscy dają po pięć gwiazdek.
Koszt SMS-a: 2,46 zł z VAT
Wróć na www.gazetakrakowska.pl/mistrzowiesmaku