53 z 104
Kategoria: BAR ROKU 2018...

Kategoria: BAR ROKU 2018

Bar Mleczny Olkusz

Bar Mleczny w Olkuszu, prowadzony przez panią Barbarę Czarnotę zachęca domowym jedzeniem

W barze mlecznym w Olkuszu dominuje domowa i smaczna kuchnia. Pani Barbara prowadzi go od siedmiu lat. Klienci chętnie tu wracają, ponieważ wiedzą, że posiłki są świeże i przygotowywane codziennie. Jest to niewielki lokal, więc jest tu spokojnie. Każdego dnia w ofercie są trzy różne zupy, danie dnia, świeże surówki oraz domowy kompot i inne dania. Na specjalne życzenie dla klienta przygotowywane są dietetyczne warzywa, filety na parze czy też makaron z truskawkami. Bar mleczny kusi smakiem, ale również atrakcyjną ceną. W menu znajdziemy pełny zestaw obiadowy już za 12 zł, a smaczną zupę za jedyne 4 zł. Bar mleczny chętnie odwiedzany jest przez osoby w różnym wieku. Każdy zadowoli tam swój apetyt.


Koszt SMS-a: 2,46 zł z VAT

Wróć na www.gazetakrakowska.pl/mistrzowiesmaku

54 z 104
Kategoria: RESTAURACJA ROKU 2018...

Kategoria: RESTAURACJA ROKU 2018

Restauracja Del Paso, Trzebinia

Restauracja Del Paso, to wyjątkowe miejsce na mapie Trzebini. Jak mówią klienci, smak potraw trafia w serce

Del Paso oferuje możliwość podróży w najdalsze zakątki Meksyku, a wszystko to dzięki serwowanym potrawom, miejscu pełnym smaku oraz pasji. Restauracja serwuje wiele tradycyjnych dań znanych z kuchni meksykańskiej, ale nie tylko. W menu znajduje się także wiele bliżej znanych każdemu przepisów z kuchni polskiej. Atutami restauracji są przede wszystkim tradycyjne receptury serwowanych dań, wyselekcjonowane składniki oraz dbałość o najwyższą jakość usług. Klienci cenią to miejsce za nietuzinkowe potrawy w przystępnych cenach. Jak mówią, smak trafia prosto w ich serca. Warto zaznaczyć, że Del Paso oferuje też obsługę imprez firmowych, plenerowych, okolicznościowych oraz catering.


Koszt SMS-a: 2,46 zł z VAT

Wróć na www.gazetakrakowska.pl/mistrzowiesmaku

55 z 104
Kategoria: KUCHARZ ROKU 2018...

Kategoria: KUCHARZ ROKU 2018

Przemysław Uchto, Karczma Klimtówka, Wolbrom

Przemysław Uchto, Karczma Klimtówka, Wolbrom. W kuchni nie liczy się tylko smak, ale i wygląd dania

Przemysław Uchto na co dzień jest uśmiechniętym, wesołym, zadowolonym z życia człowiekiem. Gotowaniem zajmuje się od 16 roku życia. W Karczmie Klimtówka pracuje już od 10 lat. Swoje inspiracje kulinarne czerpie z życia. To jego zamiłowanie i pasja. Na co dzień zajmuje się kuchnią staropolską, ale lubi też eksperymentować z kuchnią fusion i molekularną. W pracy najważniejszy jest dla niego zadowolony klient, który później wraca do restauracji. Jak mówi, w tym zawodzie nie tylko ważny jest smak potraw, ale też ich prezentacja. - Nie można po prostu rzucić jedzenia na talerz, bo najpierw jedzą oczy - zaznacza. Jest bardzo wdzięczny za dotychczas oddane głosy. - Liczę, że uda się wygrać. Dla kucharza to ogromne wyróżnienie - dodaje.


Koszt SMS-a: 2,46 zł z VAT

Wróć na www.gazetakrakowska.pl/mistrzowiesmaku

56 z 104
Kategoria: BAR ROKU 2018...

Kategoria: BAR ROKU 2018

Bistro u Krzycha, Wieliczka

„Karm ludzi tym, co dałbyś swoim dzieciom” - ta zasada pracy sprawiła, że „Bistro u Krzycha” w ciągu ledwie roku zawojowało wieliczan. Tu wszystko jest zawsze świeże, przyrządzane na bieżąco. Nie ma mowy o robieniu potraw „na zapas”.

Właściciele bistra, Krzysztof Dąbrowski wraz z żoną rozpoczynają pracę już o godz. 4. Bo trzeba przygotować m.in. śniadania dla pracowników okolicznych firm oraz innych gości, wyglądających z utęsknieniem od samego rana smakołyków „od Krzycha”.

Zaś wśród dań obiadowych hitem absolutnym są polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym oraz zupa krem z melona z wędzoną papryką.

„Bistro u Krzycha” to jedyna z restauracji/jadłodajni w Wieliczce, która zbiera na Facebooku wyłącznie najwyższe oceny od gości. Wszyscy dają po pięć gwiazdek.


Koszt SMS-a: 2,46 zł z VAT

Wróć na www.gazetakrakowska.pl/mistrzowiesmaku

Pozostało jeszcze 47 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Podczas spaceru po odradzającym się uzdrowisku Żegiestów zebrali trzy worki śmieci

Podczas spaceru po odradzającym się uzdrowisku Żegiestów zebrali trzy worki śmieci

Deweloper rozwija dzielnicę. Powstało już ponad 3600 mieszkań

Deweloper rozwija dzielnicę. Powstało już ponad 3600 mieszkań

Idealne miejsca w Tatrach na szybki, wiosenny spacer. Bez tłumów i wielkiego wysiłku

Idealne miejsca w Tatrach na szybki, wiosenny spacer. Bez tłumów i wielkiego wysiłku

Zobacz również

Aksam po pożarze pracuje już pełną parą. W planach budowa kolejnej dużej hali

Aksam po pożarze pracuje już pełną parą. W planach budowa kolejnej dużej hali

Podczas spaceru po odradzającym się uzdrowisku Żegiestów zebrali trzy worki śmieci

Podczas spaceru po odradzającym się uzdrowisku Żegiestów zebrali trzy worki śmieci