57 z 104
Kategoria: KUCHARZ ROKU 2018...

Kategoria: KUCHARZ ROKU 2018

Krzysztof Dąbrowski, Bar u Krzycha, Wieliczka

Krzysztof Dąbrowski jest kucharzem z doświadczeniem, pracuje w gastronomii od 20 lat z okładem. Pełnił funkcje m.in. szefa kuchni w wielu hotelach (m.in. w krakowskim Holiday Inn.). W końcu postanowił „pójść na swoje”.

Od roku prowadzi wraz z żoną w Wieliczce - „Bistro u Krzycha” (także nominowane w naszym plebiscycie i zajmujące pierwsze miejsce w swej kategorii), a ci którzy mieli okazję posmakować kuchni pana Krzysztofa mówią o nim krótko - „kucharz mistrz”.

Z wykształcenia jest cukiernikiem, ale od lat zajmuje się inną dziedziną gastronomi. Uwielbia eksperymentować, szuka nowych smaków. Ostatnio wymyślił m.in. krem z kalafiora, z gruszką i jabłkiem.

- Kucharstwo jest dla mnie wszystkim: pasją, zawodem, życiem - mówi Krzysztof Dąbrowski.


Koszt SMS-a: 2,46 zł z VAT

Wróć na www.gazetakrakowska.pl/mistrzowiesmaku

58 z 104
Kategoria: KUCHARZ ROKU 2018...

Kategoria: KUCHARZ ROKU 2018

Paweł Ferenc, kucharz w Restauracji Atelier Sędziwoja w Hotelu Ibis

Paweł Ferenc, kucharz w Restauracji Atelier Sędziwoja w Hotelu Ibis, najbardziej ceni opinię klientów. Dlatego wychodzi na salę i pyta, czy przygotowane danie smakowało

Praca kucharza była dla Pawła Ferenca spełnieniem jego dziecięcych marzeń. Od małego gotował. Najpierw z rodzicami, potem coraz częściej sam. Świadomie wybrał szkołę gastronomiczną. Pochodzi z Krakowa i to tam stawiał swoje pierwsze kroki w gotowaniu. W zawodzie pracuje już 18 lat. Co najbardziej ceni w swojej pracy? - Kontakt z klientami. To, że mogę wyjść na salę i porozmawiać z nimi. Ważne są dla mnie ich opinie na temat potraw, które przygotowałem. Lubię też sam proponować i coś do zjedzenia - mówi Ferenc.


Koszt SMS-a: 2,46 zł z VAT

Wróć na www.gazetakrakowska.pl/mistrzowiesmaku

59 z 104
Kategoria: RESTAURACJA ROKU 2018...

Kategoria: RESTAURACJA ROKU 2018

Stacja Smaku Kuchnia&Catering

Stacja Smaku Kuchnia&Catering stawia na krótkie menu, dzięki czemu serwuje klientom zawsze świeże i jakościowo dobre potrawy. Dba też o dobrą atmosferę

Arkadiusz Urbańczyk jest po szkole gastronomicznej. Gdy w końcu pojawiła się szansa i możliwości otwarcia lokalu - nie wahał się. Jego restauracja działa od października 2017r. - Dostajemy pozytywne opinie od klientów, nie tylko słownie, w lokalu ale również na Googlu - mówi Urbańczyk. - Wśród zespołu też panuje dobra atmosfera, jako szef bardzo o to dbam - dodaje. Stacja Smaku stawia na krótkie i składające się z dwóch dań menu. To pozwala właścicielowi i kucharzom na utrzymanie świeżych i jakościowo dobrych dań.


Koszt SMS-a: 2,46 zł z VAT

Wróć na www.gazetakrakowska.pl/mistrzowiesmaku

60 z 104
Kategoria: RESTAURACJA ROKU 2018...

Kategoria: RESTAURACJA ROKU 2018

Restauracja Stara Łaźnia w budynku dawnej mykwy, plac Więźniów KL Auschwitz 1

To wyjątkowa restauracja w sercu miasta, w której można nie tylko zakosztować dań starego, galicyjskiego Tarnowa, z naciskiem na kuchnię żydowską, ale również obcować z kulturą i sztuką. W Starej Łaźni coraz śmielej organizowane są koncerty i wystawy. Restauracja zawdzięcza swoją sławę przede wszystkim udziałowi w programie „Kuchenne rewolucje” i bardzo dobrej opinii, którą wystawiła jej Magda Gessler. - Mamy w menu stałe dania, jak czulent, wołowina po żydowsku czy holiżki, ale staramy się je na bieżąco modyfikować. Stąd co jakiś czas pojawiają się w nim nowe potraw, które przygotowywane są wyłącznie ze świeżych produktów, pochodzących z pewnego źródła - mówi Krzysztof Chuderski, właściciel restauracji.


Koszt SMS-a: 2,46 zł z VAT

Wróć na www.gazetakrakowska.pl/mistrzowiesmaku

Pozostały jeszcze 43 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Deweloper rozwija dzielnicę. Powstało już ponad 3600 mieszkań

Deweloper rozwija dzielnicę. Powstało już ponad 3600 mieszkań

Szybowiec nad Kasprowym Wierchem. Przelot wzbudził zainteresowanie turystów

Szybowiec nad Kasprowym Wierchem. Przelot wzbudził zainteresowanie turystów

Wojna o Stawy Adolfińskie w gminie Oświęcim trwa. Wspólny front przeciwko żwirowni

Wojna o Stawy Adolfińskie w gminie Oświęcim trwa. Wspólny front przeciwko żwirowni

Zobacz również

Idealne miejsca w Tatrach na szybki, wiosenny spacer. Bez tłumów i wielkiego wysiłku

Idealne miejsca w Tatrach na szybki, wiosenny spacer. Bez tłumów i wielkiego wysiłku

Mali górale tańczyli, śpiewali i pokazywali regionalną tradycję w Zakopanem

Mali górale tańczyli, śpiewali i pokazywali regionalną tradycję w Zakopanem