49 z 104
Kategoria: KELNER ROKU 2018...

Kategoria: KELNER ROKU 2018

Karolina Malacz, Restauracja Per Tutti, Dąbrowa Tarnowska

Jak sama przyznaje, zawód kelnera podobał się jej od dziecka. Dwa lata temu zakończyła naukę w techniku hotelarskim w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Dąbrowie Tarnowskiej, gdzie zdobywała niezbędną wiedzę oraz odbywała praktyki w zawodzie kelnera. Gdy pół roku temu otwierano Restaurację Per Tutti postanowiła tam skierować swoje kroki. - Bardzo lubię to co robię, szczególnie, że jest to praca z ludźmi - przyznaje pani Karolina. Do jej obowiązków należy głównie obsługa klientów restauracji. Do wszystkich podchodzi z dużą życzliwością i pięknym uśmiechem. - Zdarzają się niemili klienci, ale z nimi też po prostu trzeba umieć rozmawiać - zaznacza kelnerka.


Koszt SMS-a: 2,46 zł z VAT

Wróć na www.gazetakrakowska.pl/mistrzowiesmaku

50 z 104
Kategoria: KUCHARZ ROKU 2018...

Kategoria: KUCHARZ ROKU 2018

Wojciech Święs, Old Tree Villa & Restaurant, Broszkowice

Pasją pana Wojciecha od zawsze było gotowanie, specjalizuje się w kuchni polskiej. Wspomina, że pracował w różnych zakątkach kraju, zarówno w górach jak i nad morzem. Swoje miejsce odnalazł w Old Tree Villa Restaurant w Broszkowicach koło Oświęcimia i tam doskonali umiejętności. Interesuje się staropolską kuchnią. Chciałby powrócić do gotowania dań z czasów II wojny światowej, poszukuje książek i przepisów, które przybliżyłyby mu tamte klimaty. Inspirację do gotowania czerpie z muzyki, ponieważ cały czas gotuje, mając w uszach słuchawki, dzięki temu tworzy fantazyjne połączenia smaków. Osobiste podziękowania od usatysfakcjonowanych klientów sprawiają mu wiele radości. Cały swój czas i serce poświęca pracy.


Koszt SMS-a: 2,46 zł z VAT

Wróć na www.gazetakrakowska.pl/mistrzowiesmaku

51 z 104
Kategoria: KELNER ROKU 2018...

Kategoria: KELNER ROKU 2018

Kamil Korta, Restauracja K&W Sąsiedzka, Bochnia

Kamil Korta jest kelnerem od pięciu lat. Obecnie, od października zeszłego roku, pracuje w Restauracji K&W Sąsiedzka w Bochni. Zawód, który wykonuje, bardzo lubi i nie zamieniłby go na żaden inny.

- Dzięki niemu można poznać dużo niezwykle interesujących ludzi i nawiązać ciekawe kontakty - zauważa Kamil Korta. Jak zaznacza mężczyzna, praca kelnera nie należy jednak do łatwych. Trzeba w niej odpowiednio umieć doradzić gościom, odpowiedzieć na wszelkie ich pytania, a równocześnie nie można zbytnio narzucać się ze swoją obecnością. W zawodzie tym bardzo dużą rolę odgrywa również cierpliwość. - Żeby być dobrym kelnerem, trzeba lat praktyki. Wymaga on ponadto ciągłych szkoleń i kursów - podkreśla pan Kamil.


Koszt SMS-a: 2,46 zł z VAT

Wróć na www.gazetakrakowska.pl/mistrzowiesmaku

52 z 104
Kategoria: BAR/JADŁODAJNIA/BISTRO ROKU 2018...

Kategoria: BAR/JADŁODAJNIA/BISTRO ROKU 2018

Okocim B&J, Brzesko, ul. Berka Joselewicza 16

Brzeski bar Okocim B&J, który został założony w 1991 roku, to najstarsze tego typu miejsce na mapie Brzeska. Pub w swojej ofercie ma niezwykle bogaty asortyment różnego rodzaju alkoholi. Można skosztować tam m.in. pysznych drinków oraz piwa. Ciekawostką może być to, że lokal w swojej ofercie posiada wyłącznie piwa produkowane przez miejscowy browar Okocim. W barze można ponadto zjeść. Dostępne są tam m.in. frytki i hamburgery oraz inne tego typu przekąski. Okocim B&J, który zlokalizowany jest przy ulicy Berka Joselewicza, cieszy się w Brzesku, szczególnie w weekendy, dużą popularnością. To bowiem doskonałe miejsce do obejrzenia meczu w gronie znajomych, ale także pogrania w bilard czy darta.


Koszt SMS-a: 2,46 zł z VAT

Wróć na www.gazetakrakowska.pl/mistrzowiesmaku

Pozostało jeszcze 51 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Tu krajobraz w Krakowie zmienia się z dnia na dzień. Kładka nad Wisłą coraz dłuższa!

Tu krajobraz w Krakowie zmienia się z dnia na dzień. Kładka nad Wisłą coraz dłuższa!

Pierwszym odcinkiem S1 od węzła Oświęcim do Dankowic kierowcy pojadą za trzy miesiące

Pierwszym odcinkiem S1 od węzła Oświęcim do Dankowic kierowcy pojadą za trzy miesiące

Aksam po pożarze pracuje już pełną parą. W planach budowa kolejnej dużej hali

Aksam po pożarze pracuje już pełną parą. W planach budowa kolejnej dużej hali

Zobacz również

Tu krajobraz w Krakowie zmienia się z dnia na dzień. Kładka nad Wisłą coraz dłuższa!

Tu krajobraz w Krakowie zmienia się z dnia na dzień. Kładka nad Wisłą coraz dłuższa!

Pierwszym odcinkiem S1 od węzła Oświęcim do Dankowic kierowcy pojadą za trzy miesiące

Pierwszym odcinkiem S1 od węzła Oświęcim do Dankowic kierowcy pojadą za trzy miesiące