https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Najbardziej ohydne przysmaki świata. Na sam widok robią się mdłości! [ZDJĘCIA]

PUMA
Pacha - to nazwa smakołyku, którym raczą się w Afganistanie, Armenii i Azerbejdżanie. To nic innego jak gotowana barania głowa. Na talerzu ląduje w całości, najczęściej z językiem, zębami i oczami. Co ciekawe, nie jest podawana na obiad, ale na śniadanie. Podobno mięso rozpływa się w ustach, ale lepiej nie patrzeć na serwowaną strawę.
Pacha - to nazwa smakołyku, którym raczą się w Afganistanie, Armenii i Azerbejdżanie. To nic innego jak gotowana barania głowa. Na talerzu ląduje w całości, najczęściej z językiem, zębami i oczami. Co ciekawe, nie jest podawana na obiad, ale na śniadanie. Podobno mięso rozpływa się w ustach, ale lepiej nie patrzeć na serwowaną strawę. wikipedia
Przez żołądek do serca - ta maksyma w tym przypadku z pewnością się nie sprawdza. Choć jedzenie to istna przyjemność, są i takie potrawy, które u Polaka mogą wywołać torsje. Mowa o mózgu małpy, degustowanych na żywo ośmiornicach czy choćby smażonych świnkach morskich. Tymczasem w innych zakątkach świata ludzie się tym zajadają. Prezentujemy najbardziej ekstremalne przysmaki. Uwaga! Ta galeria jest tylko dla osób o silnych nerwach i... żołądkach.

W potrawach, jakie przeciętny Polak nie wziąłby do ust, a które chętnie pałaszują inne nacje, króluje Azja i Ameryka Południowa. Niektórzy sięgają po nie z biedy, inni są skłonni za porcję zapłacić nawet 4000 dolarów. Nasza galeria stanowi mieszankę wybuchową kuchni z różnych stron globu. Jedna rada - nie próbujcie tego w domu!

ZOBACZ KONIECZNIE:

Polub nas na Facebooku i bądź zawsze na bieżąco!

Gazeta Krakowska

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Pozostałe

Komentarze 1

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

G
Gość
przy tych "piprach z paprami" kawa z cebulą to nic.
Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska