MKTG SR - pasek na kartach artykułów
7 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Produkty fermentowane z użyciem bakterii kwasu mlekowego,...
fot. LeFox/pixabay.com

Najlepsze produkty bogate w błonnik. Nie wszystkie są równie zdrowe i polecane! Ten błonnik na zaparcia i odchudzanie jest najlepszy

Bakterie kwasu mlekowego

Produkty fermentowane z użyciem bakterii kwasu mlekowego, takie jak napoje mleczne czy warzywne kiszonki, to cenne źródło związków wspomagających funkcjonowanie układu pokarmowego. W specjalnych przetworach probiotycznych, takich jak np. mleko acidofilne, zawarte są żywe bakterie mlekowe, które mają zdolność docierania do końcowych odcinków układu trawienia i przywracania równowagi mikroflory jelitowej. To od niej zależy zdrowe trawienie, dlatego żywność fermentowana, specjalne jogurty czy bakterie probiotyczne w kapsułkach są zalecane jako stały element zdrowej diety.

Zobacz również

Austria - Francja LIVE! Grają grupowi rywale Polski

Austria - Francja LIVE! Grają grupowi rywale Polski

Niesamowite widowisko koło Suzuki Arena. Pokazy driftu i skoki przez płonące obręcze

Niesamowite widowisko koło Suzuki Arena. Pokazy driftu i skoki przez płonące obręcze

Polecamy

Wieczysta oferuje gwieździe niebotyczną pensję? Jest dementi!

Wieczysta oferuje gwieździe niebotyczną pensję? Jest dementi!

Klaudia Zwolińska znów blisko finału PŚ w Krakowie

Klaudia Zwolińska znów blisko finału PŚ w Krakowie

Rowerzysta wjechał na zakopiankę, potrącił go samochód. Po rannego przyleciał LPR

Rowerzysta wjechał na zakopiankę, potrącił go samochód. Po rannego przyleciał LPR