FLESZ - Podatek od mięsa. Nowy pomysł UE na walkę z emisją CO2
Wyłożone cegłą, ściany, drewniane wałki do ciast, neonowe napisy i metalowe lampy, które wprowadzają ciekawy loftowy akcent – tak wewnątrz wygląda pierwsza Fabryka Pizzy w Nowym Sączu. To restauracja serwująca dania kuchni włoskiej, która należy do spółki Sfinks Polska. Lokal prowadzi Krzysztof Ruchała, który jest właścicielem Bohemy i w tym samym miejscu prowadził wcześniej Restaurację Colore.
- Postawiliśmy na zmianę i mam nadzieję, że naszym klientom ona się spodoba. W dalszym ciągu serwujemy pizzę, a w karcie są również gnocchi, risotto i makarony – mówi Krzysztof Ruchała.
W menu nie brakuje też propozycji w wersji light i wegetariańskiej. Charakterystycznym daniem Fabryki Pizzy są bombery, czyli gorące buły pizzowe z różnymi dodatkami.
Fabryka Pizzy to dwie sale, zajmujące łącznie powierzchnię 160 mkw. W środku dla gości przygotowano stoliki, przy których zasiąść może około 60 osób. Dodatkowo przy lokalu działać będą dwa ogródki - jeden wewnątrz na patio, a drugi na zewnątrz od strony rynku.
- Sądeckie uzdrowiska w zimowej scenerii. Przed laty gościła tu holenderska księżniczka
- Oto sądeckie Miss studniówek. Wyglądają zjawiskowo!
- Oto Misterzy studniówek 2020 z Nowego Sącza
- W tych zawodach łatwo znaleźć pracę w Nowym Sączu
- Majątki posłów z Nowego Sącza i Podhala. Milioner na czele
- Nowy Sącz. Te szkoły jazdy najlepiej oceniają kursanci. Która najlepsza? [PRZEGLĄD]
