Autor: Stanisław Śmierciak
Uśmiech pączka, czyli jasny pasek na całym obwodzie jest gwarancją, że pączek został dobrze usmażony. Cukiernia przy Wałowej przygotowała na tłusty czwartek około 15 tysięcy uśmiechniętych smakołyków.
Smażenie rozpoczyna się tam już w nocy, żeby rano pierwsi klienci dostali jeszcze ciepłe pączki. Takie najlepiej smakują. Wincenty Żygadło, właściciel cukierni dogląda smażenia osobiście.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?