Przepisem na szybkie ogórki kiszone podzieliła się Maria Szymczak z Brzeska.
Składniki
- ogórki gruntowe
- czosnek
- koper
- barszcz
- woda
- sól
Wykonanie
Zdrowe i zielone ogórki wypłukać w zimnej wodzie, obciąć im z obu stron czubki i ułożyć szczelnie w dużym garnku. Dodać ząbek czosnku, przykryć wiązką kopru, zalać trzema częściami dobrze osolonej letniej i przegotowanej wody, a czwartą częścią barszczu żytniego. Postawić w ciepłym miejscu. Po 24 godzinach będą ukiszone.
Zobacz koniecznie:TOP 7 zdrowych koktajli naszych Czytelników
Zobaczcie koniecznie:TOP 10 deserów z porzeczkami naszych Czytelników
Zobaczcie też:Sezon na truskawki. TOP 15 sprawdzonych deserów z truskawkami
Zobaczcie też:TOP 10 deserów z malinami naszych Czytelników
Zobacz też:Przepisy na pyszne ciasta z rabarbarem
Zobacz też:TOP 7 deserów bez pieczenia z truskawkami
Zobacz też:Zobacz TOP 10 przepisów na dania z truskawkami
Zobacz koniecznie: Przetwory na zimę: ogórki, papryki, pomidory, kapusta. TOP 10 przepisów naszych Czytelników
Zobacz koniecznie: TOP 10 letnich, pysznych zup naszych Czytelników
Zobacz koniecznie: Przepisy na przetwory z pomidorów: przeciery, ketchupy, sosy, pomidory suszone w oliwie
Zobacz koniecznie: TOP 10 deserów z porzeczkami naszych Czytelników

Wideo