https://gazetakrakowska.pl
reklama
Pasek artykułowy - wybory

Pomysł na deser: gruszki z serem pleśniowym i orzechami [PRZEPIS]

mad
Gruszki z serem pleśniowym i orzechami.

Agnieszka Delskowska jest rodowitą góralką, pasjonatką poznawania nowych smaków, nowych ludzi i miejsc. - Staram się, żeby moja kuchnia była łatwa i przyjemna. Zbieram książki kucharskie i różowe akcesoria kuchenne - mówi autorka bloga

www.ladykitchen.pl

Składniki

  • kilka twardych gruszek
  • (po sztuce na osobę)
  • ser z niebieską pleśnią
  • kilka orzechów
  • miód wielokwiatowy

Wykonanie
Gruszki przekroić i pozbawić gniazd nasiennych. Na każdej gruszce ułożyć kilka kawałków sera pleśniowego i kilka orzechów. Polać miodem i wsadzić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec 10 minut. Podawać z żurawiną.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kulinaria

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska