https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Pomysł na śniadanie. Słonecznikowa pasta kanapkowa [PRZEPIS]

mad
Pasta ze słonecznika to pomysł na zdrowe i smaczne śniadanie.
Pasta ze słonecznika to pomysł na zdrowe i smaczne śniadanie. Fot. Iwona Borowiec
Słonecznikowa pasta kanapkowa to propozycja na smaczne i zdrowe śniadanie. Zobaczcie przepis!

Pasty kanapkowe to doskonała alternatywa dla wędlin czy serów. Zobaczcie przepis naszej Czytelniczki Iwony Borowiec.

Słonecznikowa pasta kanapkowa [PRZEPIS]

Składniki

  • 200 g słonecznika (1 i 1/2 szklanki)
  • 5 suszonych pomidorów
  • pęczek pietruszki (posiekany)
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 2-4 łyżki wody
  • sól i czarny pieprz

Wykonanie
Słonecznik namoczyć na noc w zimnej wodzie. Rano odcedzić i opłukać.
Do blendera wrzucić ziarna słonecznika, suszone pomidory, sok z cytryny, posiekaną pietruszkę i czosnek. Wszystko zmiksować na gęstą i grudkowatą pastę.
Dolać dwie łyżki wody i miksować dalej, w razie potrzeby dodać kolejne 2 łyżki i miksować aż do uzyskania gładkiej, lekkiej pasty. Doprawić do smaku sporą ilością soli i czarnego pieprzu. Przechowywać w lodówce przez 3-4 dni.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kobieta

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska