- Potrawa do przygotowania w kilka chwil. Każdemu będzie smakować – zapewnia nasza Czytelniczka, Katarzyna Jaworek, autorka bloga Tradycyjna Kuchnia Kasi.
Składniki
- 250 g makaronu spaghetti
- 1 cukinia
- 1 papryka czerwona
- 100 g pomidorków cherry
- 1 cebula
- 1 szklanka śmietany 30%
- 50 g sera żółtego
- 4 łyżki oliwy
- oregano
- sól, pieprz
Wykonanie
Makaron spaghetti ugotować al dente w osolonej wodzie.
Cukinię i paprykę pokroić w paski. Cebulę pokroić w kostkę. Ser żółty zetrzeć na tarce o małych otworach.
Na oliwie zeszklić cebulę. Do cebuli dodać cukinię, paprykę i pomidorki cherry. Smażyć około 10 minut. Warzywa zalać śmietaną i dodać żółty ser. Dusić około 3 minut. Dodać ugotowany makaron spaghetti. Wymieszać i dusić jeszcze przez 2 minuty. Potrawę doprawić do smaku oregano, solą oraz pieprzem.
Zobacz też: Pomysł na szybki obiad: nadziewana dynia
Zobacz też: Młode ziemniaki z boczkiem i cebulą
Zobacz też: TOP 10 dań z papryką naszych Czytelników
Zobacz też: TOP 7 propozycji na dania z cukinią
Zobacz też: Pomysł na szybki obiad: piersi z kurczaka w cieście majonezowym
Zobacz też: Obwarzanki i małdrzyki, czyli TOP 10 małopolskich dań
Zobacz też:10 pomysłów na przetwory z ogórków
Sprawdź się!Czy jesz po krakowsku? Magda Gessler odpanie przy pierwszym pytaniu! A ty?
Źródło: Dzień Dobry TVN