Niech pierwszy rzuci kamieniem ten, który nigdy nie zjadł obwarzanka! To kulinarny symbol Krakowa! Tak samo jak zapomniana już nieco maczanka po krakowsku, zupa kminkowa, czy małdrzyki! Na Podhalu od lat króluje oscypek i kwaśnica góralska, w Małopolsce Zachodniej karp i ziemniaki po cabańsku, a w okolicach Tarnowa fasola "piękny jaś". A gdyby tak te małopolskie przysmaki przygotować w domowy zaciszu? Zobaczcie przepisy! To nic trudnego.
- Krakowskie obwarzanki
- Podhalańskie moskole
- Krakowska, prosta zupa kminkowa
- Małdrzyki krakowskie
- Chrzanowskie ziemniaki po cabańsku
- Góralska kwaśnica według rodzinnego przepisu
- Małopolskie fizioły
- Karp po zatorsku
- Domowe wafle pischingery
- Buchta z posypką
Kliknij w przycisk "zobacz galerię" i przesuwaj zdjęcia w prawo - naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE.
Zobacz koniecznie!

Wideo