Pascha to pyszny deser wielkanocny. Jak zrobić paschę idealną? Podpowiadamy!
Składniki
- 75 dag twarogu
- 100 g moreli suszonych Bakalland
- 4 żółtka
- 100 ml śmietanki 30%
- 150 g masła
- 200 g cukru pudru
- cukier waniliowy
Wykonanie
Pół opakowania moreli zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na pół godziny. Ser dwukrotnie mielimy. Żółtka ucieramy z cukrem pudrem, następnie dodajemy miękkie masło, śmietankę oraz cukier waniliowy. Odsączamy morele i kroimy je w kostkę. Do masy stopniowo dokładamy ser i pokrojone morele. Masę przekładamy do wysokiej formy wyłożonej gazą. Paschę wkładamy do lodówki do stężenia. Gotową paschę przekładamy na paterę, zdejmujemy gazę, całość ozdabiamy całymi suszonymi morelami.
Zobacz też inne przepisy na wielkanocną paschę:

Wideo