Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Barszcz czerwony...
fot. Fot. Janusz WóJtowicz

Potrawy wigilijne. Najlepsze przepisy na pyszne dania wigilijne [TOP 12] 20.12.20

Barszcz czerwony

Składniki
6 średnich buraków
2 ziemniaki
korzeń pietruszki
3 łyżki prażonych płatków migdałów
1/4 selera
1/2 pora
cebula
4 ząbki czosnku
4 łyżki stołowe serka mascarpone
2 łyżki oliwy
świeża kolendra
koperek lub natka pietruszki
sól, pieprz, chili


Przygotowanie


- Umyte buraki zwinąć w folię aluminiową, a następnie upiec w piekarniku 180 stopnia aż będą miękkie.

- Warzywa obrać i pokroić w małą kostkę, zalać 1,5 l wody i zagotować na bulion warzywny, dodać sól i pieprz.


- po upieczeniu obrać buraki, posiekać w kostkę i dodać do bulionu. Całość zmiksować aż do uzyskania jednolitej masy. Następnie dodać olej oraz serek mascarpone. Lekko podgrzać.

- Barszcz podawać z płatkami migdałów.

Zobacz również

Holi Day 2024 w Radomsku. Wszystkie kolory tęczy na placu 3 maja! FILM, ZDJĘCIA

Holi Day 2024 w Radomsku. Wszystkie kolory tęczy na placu 3 maja! FILM, ZDJĘCIA

Dzień Baniek Mydlanych i Festiwal Kolorów nad zalewem Zadębie

Dzień Baniek Mydlanych i Festiwal Kolorów nad zalewem Zadębie

Polecamy

Liga Mistrzów siatkarzy: „Igła” typuje zwycięzcę finału w Antalyi

Liga Mistrzów siatkarzy: „Igła” typuje zwycięzcę finału w Antalyi

Na trasie do Morskiego Oka wywrócił się koń ciągnący wóz

Na trasie do Morskiego Oka wywrócił się koń ciągnący wóz

Coraz bliżej ukończenia budowy pawilonu dla szympansów i makaków w krakowskim zoo

Coraz bliżej ukończenia budowy pawilonu dla szympansów i makaków w krakowskim zoo