Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Prosty i szybki pasztet z wątróbek drobiowych [PRZEPIS]

Koło Gospodyń Wiejskich z Konaszówki
Prosty i szybki pasztet z wątróbek drobiowych

Pasztet z wątróbek to danie tanie i łatwe w wykonaniu. Niezawodnym przepisem dzielą się Panie z Koła Gospodyń Wiejskich z Konaszówki.

Składniki

  • 1/2 kg wątróbki drobiowej
  • 4 jajka na twardo
  • duża cebula
  • sól, pieprz
  • olej lub masło

Wykonanie
Wątróbkę ugotować z jarzynami jak rosół. Potem zemleć na maszynce do mięsa. Cebulkę drobniutko posiekać. Jajka też zemleć. Wymieszać dobrze z wątróbką i przyprawami. Formować małe kulki (można je obtoczyć w tartym żółtym serze). Przybrać pomidorkami i natką pietruszki.

Źródło: Dzień Dobry TVN

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska