https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Prosty i szybki pasztet z wątróbek drobiowych [PRZEPIS]

Koło Gospodyń Wiejskich z Konaszówki
Prosty i szybki pasztet z wątróbek drobiowych

Pasztet z wątróbek to danie tanie i łatwe w wykonaniu. Niezawodnym przepisem dzielą się Panie z Koła Gospodyń Wiejskich z Konaszówki.

Składniki

  • 1/2 kg wątróbki drobiowej
  • 4 jajka na twardo
  • duża cebula
  • sól, pieprz
  • olej lub masło

Wykonanie
Wątróbkę ugotować z jarzynami jak rosół. Potem zemleć na maszynce do mięsa. Cebulkę drobniutko posiekać. Jajka też zemleć. Wymieszać dobrze z wątróbką i przyprawami. Formować małe kulki (można je obtoczyć w tartym żółtym serze). Przybrać pomidorkami i natką pietruszki.

Źródło: Dzień Dobry TVN

Komentarze 1

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

G
Gość

Przepis jest niekompletny. Jakie jarzyny, czy cebulę przesmażyć, piec, czy nie?

Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska