https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Przekąski. Kolorowe tortille z szarpaną wieprzowiną i warzywami [PRZEPIS]

mad
Zobaczcie przepis na kolorowe tortille.
Zobaczcie przepis na kolorowe tortille. Orchidea Creative Group
Przepis na wiosenną tortillę

Tortilla przepis. Wraz z nadejściem wiosny także w kuchni postawmy na feerię barw i niebanalny mariaż smaków. Kolorowe, świeże i chrupiące warzywa wraz z soczystą, delikatną wieprzowiną stworzą idealną przekąskę – w sam raz na wiosenną porę.

Składniki

  • 4 tortille
  • 1 porcja wieprzowiny przygotowanej metodą sous vide np. „Mięso pomału uwarzone” Berger
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • sałata rzymska
  • 1 serek śmietankowy

Wykonanie
Wyjąć mięso z opakowania foliowego i przełożyć do dołączonej aluminiowej foremki, razem z sosem/galaretką, który się wytworzył. Foremkę z mięsem umieścić w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni i piec przez około 40 minut. Paprykę oczyścić z nasion, umyć i pokroić wraz z cebulą w drobną kosteczkę. Sałatę umyć, porwać na mniejsze kawałki.
Mięso wyjąć z piekarnika, odczekać aż ostygnie i poszarpać je widelcem na kruche włókna.
Placki tortilli posmarować serkiem, rozłożyć sałatę, pokrojoną paprykę i cebulkę oraz poszarpane mięso. Tortille zwinąć w ruloniki, pokroić na kawałki o grubości ok. 2 cm, a następnie ułożyć na półmisku.

Komentarze 1

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

G
Gość
Miałam ostatnio mega ochotę na tortillę i zamówiłam sobie przepyszną z kateringu Margaret Horeca, była robiona w piecu i świeża :)
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska