https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Przekąski. Kolorowe tortille z szarpaną wieprzowiną i warzywami [PRZEPIS]

mad
Zobaczcie przepis na kolorowe tortille.
Zobaczcie przepis na kolorowe tortille. Orchidea Creative Group
Przepis na wiosenną tortillę

Tortilla przepis. Wraz z nadejściem wiosny także w kuchni postawmy na feerię barw i niebanalny mariaż smaków. Kolorowe, świeże i chrupiące warzywa wraz z soczystą, delikatną wieprzowiną stworzą idealną przekąskę – w sam raz na wiosenną porę.

Składniki

  • 4 tortille
  • 1 porcja wieprzowiny przygotowanej metodą sous vide np. „Mięso pomału uwarzone” Berger
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • sałata rzymska
  • 1 serek śmietankowy

Wykonanie
Wyjąć mięso z opakowania foliowego i przełożyć do dołączonej aluminiowej foremki, razem z sosem/galaretką, który się wytworzył. Foremkę z mięsem umieścić w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni i piec przez około 40 minut. Paprykę oczyścić z nasion, umyć i pokroić wraz z cebulą w drobną kosteczkę. Sałatę umyć, porwać na mniejsze kawałki.
Mięso wyjąć z piekarnika, odczekać aż ostygnie i poszarpać je widelcem na kruche włókna.
Placki tortilli posmarować serkiem, rozłożyć sałatę, pokrojoną paprykę i cebulkę oraz poszarpane mięso. Tortille zwinąć w ruloniki, pokroić na kawałki o grubości ok. 2 cm, a następnie ułożyć na półmisku.

Komentarze 1

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

G
Gość
Miałam ostatnio mega ochotę na tortillę i zamówiłam sobie przepyszną z kateringu Margaret Horeca, była robiona w piecu i świeża :)

Wybrane dla Ciebie

Za duże na MŚP, za małe na korporację. Unia stworzy nową kategorię firm

Za duże na MŚP, za małe na korporację. Unia stworzy nową kategorię firm

Metropolita krakowski z wizytą w Rzymie. Wiadomo, z kim się spotkał

Metropolita krakowski z wizytą w Rzymie. Wiadomo, z kim się spotkał

Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska