Jak u babci! Zobacz najlepsze przepisy z dzieciństwa Czytelników Gazety Krakowskiej
Zobacz koniecznie!
Wyrok trybunału ws. aborcji opublikowany
Wyrok trybunału ws. aborcji opublikowany
Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.
Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.
10 października, 6:38, Mr:
Te przepisy nie mają nic wspólnego z moim dzieciństwem a już do gołąbków czosnek to jakaś porażka jeszcze trochę to do deserów będę dodawać czosnek.
Jak nie mają?Nie jadlas plackow z jablkami,czy kartoflanki?Ani leniwych na slodko?Goląbkow też nie znasz? Czy ty hrabianka może,chociaż one tez to jadły.
Fajne to jadło!Ciekawe czy ktos z Was jadł gruszczankę tj.zupa z polnych gruszek(na pół slodko)z...ziemniakami.Pychota!
Jak zwykle same zjadliwe komentarze, a mnie te dania się podobają. A czosnek do gołąbków - oczywiście!
Te przepisy nie mają nic wspólnego z moim dzieciństwem a już do gołąbków czosnek to jakaś porażka jeszcze trochę to do deserów będę dodawać czosnek.
Tragiczne przepisy nie mające nic wspólnego z tym co gotowały babcie z Mazowsza.
Szczególnie kostki rosołowe to składnik używany kiedyś przez nasze babcie...
Naprawdę wszyscy Polacy pochodzą ze wsi? Dania gospodyń wiejskich to nie są dania z dzieciństwa wszystkich Polaków. Tylko tych ze wsi i to z konkretnego regionu.
6 października, 19:43, Iga:
Na pyszne jedzenie warto wstąpić do Starej Zajezdni :)
Tramwajowej czy autobusowej ?
To nie są dania z dzieciństwa każdego z nas tylko każde danie z innego regionu Polski. A to różnica zasadnicza.
Na pyszne jedzenie warto wstąpić do Starej Zajezdni :)