Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepisy wielkanocne. Sos do jajek. Wielkanocny sos chrzanowy z rzeżuchą [PRZEPIS]

mad
Agnieszka Sznejder
Przepis na sos chrzanowy z dodatkiem rzeżuchy do jajek.

Sos do jajek na Wielkanoc. - Do jajka polecam sos chrzanowy z dodatkiem ogórka kiszonego, jogurtu greckiego i pysznej zielonej rzeżuchy – mówi Agnieszka Sznajder, autorka bloga Apetyczna Babeczka.

Składniki

  • korzeń chrzanu (ok. 10 cm), zastępczo chrzan gotowy ze słoiczka ok. 2-3 łyżeczki
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki jogurtu greckiego lub innego gęstego jogurtu (jeśli nie liczycie kalorii możecie dodać śmietanę 18 proc.)
  • 2 ogórki kiszone
  • 2 łyżeczki musztardy
  • rzeżucha
  • pieprz

Wykonanie
Ogórki drobno pokroić, dobrze wyrośniętą rzeżuchę ściąć nożyczkami. Chrzan obrać i zatrzeć na drobnej tarce. Połączyć wszystkie składniki, doprawić. Gotowy sos można udekorować rzeżuchą. 

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Lody kawowe z kajmakiem

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska