Agnieszka Bochnak, autorka bloga Soulstorm everywhere, jest zakochana w kuchni włoskiej, hummusie i kawie.
Składniki
- 250 ml mleka migdałowego
- 50 g nasion chia
- 100 g malin
- 10 g wiórków kokosowych
- płaska łyżeczka pasty z wanilii
- kilka malin
- listki świeżej mięty
Wykonanie
Maliny zblendować na mus, dodać wiórki kokosowe, pastę z wanilii, wymieszać. Do musu dolać mleko migdałowe i nasiona chia. Dokładnie wymieszać i rozlać do naczyń. Włożyć do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
Udekorować świeżymi malinami i listkami świeżej mięty.
Zobacz też: Letnie ciasta Piotra Kucharskiego. Sernik z koziego sera, bezglutenowe ciasto z czereśniami i biszkopt ze szpinakiem
Źródło: Dzień Dobry TVN