Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Pudding chia z malinami [PRZEPIS]

Agnieszka Bochnak
Przepis na pudding chia z malinami.

Agnieszka Bochnak, autorka bloga Soulstorm everywhere, jest zakochana w kuchni włoskiej, hummusie i kawie.

Składniki

  • 250 ml mleka migdałowego
  • 50 g nasion chia
  • 100 g malin
  • 10 g wiórków kokosowych
  • płaska łyżeczka pasty z wanilii
  • kilka malin
  • listki świeżej mięty

Wykonanie
Maliny zblendować na mus, dodać wiórki kokosowe, pastę z wanilii, wymieszać. Do musu dolać mleko migdałowe i nasiona chia. Dokładnie wymieszać i rozlać do naczyń. Włożyć do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
Udekorować świeżymi malinami i listkami świeżej mięty.

Zobacz też: Letnie ciasta Piotra Kucharskiego. Sernik z koziego sera, bezglutenowe ciasto z czereśniami i biszkopt ze szpinakiem

Źródło: Dzień Dobry TVN

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska