Przepisem na pyszną i prostą sałatkę podzieliła się nasza Czytelniczka Paulina Nosek.
Składniki
- duży, dojrzały ananas
- puszka kukurydzy
- 2 piersi z kurczaka
- 4 łyżki majonezu
- 6 ugotowanych na twardo jajek
- łyżeczka chilli
- łyżeczka soli
- łyżeczka pieprzu
- łyżeczka musztardy
- torebka ugotowanego ryżu
- 100 g oscypka w kawałku
- 2 łyżki oliwy
Wykonanie
Ananasa podzielić na pół, ostrożnie wykroić twardy rdzeń, następnie naciąć miąższ w kratkę i wyciągać łyżką. Przełożyć do miseczki.
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu.
Piersi pokroić w drobną kostkę, usmażyć na rozgrzanej oliwie, doprawić solą, pieprzem oraz chilli.
Do podsmażonego mięsa dodać ugotowany ryż, odsączony z soku ananas, kukurydzę, starte na grubych oczkach jajka, majonez oraz musztardę. Dokładnie wymieszać, w razie potrzeby dosolić i przełożyć do wydrążonych miseczek z ananasa. Podawać schłodzone.

Wideo