Mariola Bojarska-Ferenc, znana dziennikarka telewizyjna i autorka książek o zdrowym stylu życia, wspólnie ze swoim synem Aleksem, absolwentem Wydziału Ekonomii i Zarządzania Università Cattolica del Sacro Cuore w Mediolanie odkrywają dla nas swoje ulubione włoskie smaki. Oboje zachęcają do wspólnego, rodzinnego gotowania, udowadniając, że może się ono przerodzić w kulinarną pasję, która bardzo zbliża do siebie ludzi. Mariola pokazuje na przykładzie Aleksa, jak rozbudzić w dzieciach ciekawość smaków i jak rozkochać je w dobrym jedzeniu i gotowaniu z pasji. Aleks dzieli się z nami przepisami podpatrzonymi u swoich włoskich (i nie tylko włoskich) przyjaciół. Podpowiada, gdzie i co warto zjeść, goszcząc w Mediolanie, żeby poczuć się prawdziwym Włochem.
W książce znajdziecie siedemdziesiąt pięć przepisów na przystawki, dania z makaronów, mięs i ryb, a wszystkie potrawy są przyrządzone zgodnie z regułami kuchni włoskiej.
Smakuj życie. Przepisy kuchni włoskiej. Mariola Bojarska-Ferenc, Aleksander Ferenc. Wydawnictwo Edipresse Książki
Źródło: przeAmbitni.pl
Sposób na mały głód? Spróbuj tych przekąsek [TOP 10]
